our little joy. Alhamdulillah

1
COM

tadaa!! ni masa si kenit ni 14weeks.
skang dah masuk 23weeks..minggu depan minum air gula ye nakk :)
so far Alhamdulillah..rasa baby gerak2.
scan kat KK nanti bulan 11.
so xtau lagi..next week ke. try2 scan kot2 nampak boboy ke gegel ehh :)
macam mimpi si kenit ni ada dalam perut ni ha..miracle.
anugerah Allah yang sangat besar. 
Alhamdulillah.
moge journey indah ni dipermudahkan oleh Allah. Amin.

buku pink

0
COM
Alhamdulillah.usia kandungan baru mencecah 13weeks. too early to announce tapi kawan2 terdekat tau lah.sebab nak refer pun kat diorang kan :)
bulan Feb. ritu..lepas kehilangan Tok tersayang, saya pun keguguran (@ 9weeks).
orang kata kena buat buku pink awal kan since pernah gugur.tapi kekangan kerja takleh keluar selalu.
pagi tadi decide pergi KK setapak @Wisma Sri Rampai. jumpe nurse, nurse suruh tulis nama, ic, & address.
then nurse suruh cari nurse nama Suraya(bukan nama sebenar)..sebab nurse tu jaga kawasan saya menetap sekarang. dah macam tu, saya lain macam dah rasa. tunggu la nurse nama Suraya. tengok nurse ulang alik, tengok tag nama.takde pun nama Suraya. angin dah naik kepala. then tak tahan, tanye la sorang nurse ni, mana nak jumpe nurse Suraya. then die suh ke bilik belakang. ulang alik tengok, still takde. dalam sejam jugak tunggu/tengok ade kat seat ke tak, still takde. then saya dah panas, suami saya yang tanyekan. alih2 boleh je nurse lain tolong kan.. then, baru lah nak set appointment. next week kena datang semula. selama ni telefon , tak pernah berjawab.
tak boleh ke buat lagi sistematik. maybe saya newbie tapi, 1st impression kan. tapi tulah, what do you expect kan...
tanya kawan2 yang ade pengalaman, semua KK macam tu ke.diorang pun kate, tak sangka kat situ macam tu. lain2 tempat, lain2 kan. maybe ni part saya.
harapnye lepas ni semua berjalan lancar. semoga my pregnancy journey ni dipermudahkan olehNya. Amin

i'm married! :)

1
COM
Alhamdulillah. setelah sekian lama tak update blog kan..adeh!
*****
saya telah pun selamat berkahwin dengan jejaka pilihan hati, Muhamad Suhaimi. Perkenalan yang singkat, membawa ke alam rumah tangga. Kami kenal masa Nov2013 and berkahwin pada Nov2014. Cepat je masa kann.
skang dah 1bulan 5hari kami berkahwin. tak mudah.
masih belum duduk bersama..ahhaa.
*****
saya mendoakan perkahwinan kami kekal sampai bila2..moga jodoh kami kekal sampai bila2. Amin.
Alhamdulillah untuk kurniaan ini Ya Allah. 

jodoh

1
COM
salam.
sudah lame tak menulis yaalll.
terpanggil untuk menulis.sebab..ade mood.sebab..life less busy now.wawawaawahh! #heaven
*
lagi 14hari genap 26 tahun..dah lepas umur sunnah Nabi untuk berkahwin, 25 tahun.saya baca kat mana tah ritu..
well, nak dipendekkan cerita..umur dah meningkat.orang duk tanye2 lah bilenye bilenye..
bile saya kate takde calon, tak percaya..kate saya memilih. memang la saya memilih.semua orang kot..
saya memilih seseorang yang bisa menjadi imam saya hingga akhir hayat saya.tu je.
suruhan Allah,memang lah..kita semua amalkan..yang extra2 pahala tu, mesti lah nak pimpinan jugak kan. InsyaAllah.
*
'Ya Allah, temukanlah aku dengan jodoh yang Kau pilih'
tu je doa yang membuatkan saya takde rase ketinggalan ke, ape ke..yelah.kawan2 dah anak 2 3 macam tu. saya ni kawen pun idok lagi.
seriously, after dengar doa tu.terus hati kata..it's ok.bila tiba masa, ade lah tu..dah memang belum masanya.
fahamilah :)
*
last month, i met someone..yang tak malu..yang tak cover macho..yang tak segan nak buat baik..yang tolong saya angkat barang..yang berkeras nak solat dulu walaupun kawan merengek lapar. Alhamdulillah. tegas. baik. kelakar.
*
tapi..jumpa.jumpa jela.
memang suka..tapi tak semua yang kita suka akan suka kita semula..tak semua boleh redah macam tu je..semua ketentuan Dia.
mula, kalau ikutkan hati..dengan tak malunya saya approach dia. tapi..memikirkan orang itu dan orang ini..dan siape diri ni..
saya menyerahkan semua pada Dia.
*
so, saya teruskan hidup..kenal batas2 yang ada. menjauhkan diri jika perlu.
semua itu kerja Allah..kita, selagi ada akal, teruskan beramal, teruskan berdoa.
bila tiba masa..InsyaAllah.

pahala seorang perempuan bertambah selepas berkahwin..siapa tak nak kan?

oyasumi! :)



G-DRAGON 2013 WORLD TOUR : ONE OF A KIND in Malaysia

1
COM
finally~

These are the ticketing details for G-Dragon's concert in KL:

Ticket prices:
  • Cat 1 (VIP): RM588 (with complimentary autographed poster)O-M-GDragon!! >.<"
  • Cat 2 (Premier Rockpit): RM488.
  • Cat 3 (Fixed Seating): RM388.
  • Cat 4 (Free Standing): RM188.

Ticket launch details:
  • Date: 11 May 2013.
  • Time: 10am - 5pm.
  • Venue: Fahrenheit88 Shopping Mall.


unfortunately..somehow..i feel that i'm not going..no idea why..probably right now i have to save my money to buy new phone (to replace my 'banyakragam' BB)..
eventho i've been waiting for this moment like forever..but, i've to resist. i'll pass..
i would like to go..seriously, but i want the vip sit.mmuaahhahahaa..in order to have that seat, i must be in the front line during the ticket launching..buuutt, i'm just so fobia/trauma/etc.. 
previously, not a good start for me..so, i bet this time would be the same..oh nooo~ paranoia~~~
*
so..to my beloved G-Dragon..ganbatte ne!! it such a great thing to have you in Malaysia..honestly, i really would like to see you in person (terus pengsan!)..someday..
you are the most talented superstar that i've ever known..keep it up!! love ya! (:
*
those who'll be attending this concert..happy for you! enjoy!! 
swwwaaggggg~

G-Dragon: One of A Kind Concert 2013, Malaysia

3
COM
O-M-Gdragon!!!
nervous!
*22June2013*
please oo please.
i don't want this to happen again..such a stressful and horrible experience.

G-Dragon: ganbatte!!

0
COM
die dah start world tour die!
 
really
are
one
of
kind!
頑張って!

appreciation

0
COM

sejuk hati skeettt >.<"
*****
sorry la..too much gambor2 die ni, pasal die..
i'm running out of time..nanti den dah tua2 tak seswaiiii nak minat gileerr kat die as i do right now..hahaha :)
rasenye 'F' tu stand for FYE lah kann...
erkkk! lari laju2 :D
dalam box tu ade hadiah utk die..tapi tak tauuuu la bile akan sampai kat tangan die..hahahhaa
*****
k
bye! :)