kami happy + poonaatt!!

0
COM
what a wonderful reunion lah!!..setelah 5 tahun tak berjumpe ye..kami berjumpe kembali..dengan perubahan yang diharap2kan semua orang..tak kesah la fizikal @pun mental..haha.. ;)) sampai ke shah alam lebey kurang kul 09:30pm tadi..
..ape yang menarik..1 batch kitorang nampak macam amat2 menghargai antara satu sama lain..mengenang dan gelak ketawa mengingatkan kisah2 lame..hahha..yang paling obvious,kitorang dah boleh communicate lebih baik,tak macam mase dalam skol dulu..dan saye amat mengharapkan upcoming reunion yang tah bile boley nye akan lebih bagus & lebih ramai yang join dari dis time nye..yeayy!! ;))
must stop..pale da pusing2..haha~

**********
love them
**********

obses!!

0
COM
i think i need rest la..jari2 + tangan wa ni suda bengkak & calar balar loo..hahha..bengkak coz menekan pisau yang memotong model board dimana untuk memotongnya memerlukan daya fizik yang kuat & gagah..muahahaha!! manakala calar balar itu,biase la..dah name pegang pisau kan..haha..
bile tertera word 'model' wa tak boleh kate taknak coz it's my passion..taktau le nape wa obses sangat nak wat model..huh! skang ni Alhamdulillah,study model yang wa wat sekian lame itu suda 75% la dah seap..juz tinggal roof,gate,+ touch up lagi..Alhamdulillah..moga2 cepat le siap!! den da ponat nieh!! haha ~_~"

i want it badly

0
COM




cute kan makhluk2 ini?!..
dah lame minat kat makhluk2 ini..
bile agaknye makhluk2 ini boleh jadi pet saye ek?!..
hihihi..InsyaAllah..someday~

.

0
COM
i missed the chance yang dah lama saye tunggu..... ;(

i'm yours!!

0
COM
ahhhaa!! cute tak mamat ni? wakaka..ni akem af7 & die nye trademark.."i'm yours!!"..haaaa..budak ni umur 18thn & berasal dari johor..saye ade sumting nak share ngan uolls ni..haha..student af yang penah saye afundi adelah..mawi-1undi..lotter-2undi..n akem-3undi..haa..sshhhh*--buang mase kan?..muahaha~saje..meriahkan hati sendirik..lalalalala!
y budak ni?..haha..tah le..cute kan?..pastu die ni kire serius + nakal2 sket..haaa..saye kalo tengok die ni mesti ingat kat tiz zaqyah @ nur amina..akem fofular ngan lagu bengang..^^'v
he's too young..ooppss!tak sangke plak saye dah tua!! omigosh!! (o__O) moga2 he'll have bright future ahead..good luck for him!

priceless!

0
COM

orait..paper berderet kat bawah ni actually amat2 special bagi saye..saye berjaya mengumpulkan ketujuh2 paper dalam seminggu..saye collect ni time saye practical dulu,2007..time tu new straits times wat edisi khas mengeluarkan akhbar2 seminggu be4 kite merdeka,sempena bulan kemerdekaan time tu la..woww!saye taknak lepaskan peluang nieh..hehhe..walopon tak abes bace lagi kesemua paper tu,tapi saye sangat2 hepi coz saye dapat memiliki mereka ;)

yang ni pulak my certificate after 3years bersusah payah meredah onak duri sebagai anak diploma..ggiitteeeww~stakat ni,ni la mende paling berharga pernah saye kasik mak saye..weeee ;)
hah!! yang ni lagi la..experience paling bezz!!..ahaha..1st time accident..dan instinct saye memang kuat be4 accident ni jadi..
time ni saye part 4,kat perak,nak balek raye..actually saye da beli tiket naek bas ngan masyitah..pastu time tu kawan ngan tun kan..roomate die,orang temerloh gak..so,roomate die tu ajak la saye naek skali ngan die..saye pon on je la..tapi,sepanjang hari saye tak sedap hati jee..
sampai la pagi kitorang nak bertolak tu..dalam kete tu ade saye,roomate tun,ngan sorang kawan lelaki die..masa kat area utp,saye message kakak ngan abang saye.."dah bertolak dah ni..tak sedap hati je..kete ni laju" ..
pastu time dekat area batang kali,tukar driver..kawan lelaki tu yang drive..dekat selekoh mane tah..saye capai la hp saye..baru taip.."ngah,koi dah dekat ni.."..tak sempat abes taip..saye nampak gen2 kaler gold2 pudar dah mengiring nak hentam kitorg..saye blank kejap..dengar kawan tun tu jerit "Allahu Akbar!!"..kepale saye memang dah terhantuk kat bumbung kete..melantun2 da badan aku kat sit blakang tu..haha..hp pon tah tercampak kemane..

pastu kete ade bunyi..so kitorang kua la dari kete..kawan tun tu berdarah kat hidung..kawan lelaki die tu luke kat tangan..saye?..meraba2 dalam semak tu nak carik hp..menggigil2 tangan sambil berderai air mata..hahha..alih2 da giv up carik hp tak jumpe..saye tergerak nak tengok kat dalam kete..leeeyyy..ade je hp dalam poket sit tu..bateri je tah tercampak ke mane..hadooyaaii..

pastu benjol gak la dahi,kepale..hahha..da dapat hp..dan2 kedit takde time tu..ley message 8pax je..haha..message la mak saye..then,adik saye yang bace message tu..ade ke die kate saye maen2..kuang asam..message abang ngan kakak saye..then dua2 kol..nangeh2 kol..menggigil takot..hahaha..then,kakak saye amek kat balai polis batang kali..
haa..tula 1st experience saye accident..walopon tak cedera..cuak jugak la kan..gen2 tu bkn langgar kitorang je..be4 langgar kitorg,die da langgar kete ford ranger dulu..disebabkan ford ranger tu besor dari die..so,die melantun la kat kitorang yang takde kene mengena pon..huahuahua..yang drive gen2 tu cina..agak berumur..tak tau le nape..haa..masa tu jalan kat situ selekoh turun bukit,hujan renyai2..sebab tu la kot..da nak jadi kann..

dengar2..banyak jugak accident yang jadik kat batang kali tu..apakah sebabnye?!mungkinkah kawasan hitam?!mungkinkah jalan yang salah atau driver tu sendiri yang salah?!..lu pikir la sendirik..hahaha.....Wassalam~

handmade

0
COM
haha..tengok gambo2 lame..terrrjumpe plak gambo2 ini..wahha!..dua project ni adalah project yg paling saye suke la kire..sepanjang diploma dulu la kan..
yg ni project nye bertitlekan...seperti yang anda lihat di board itu lah..BOSE ni jual speaker,cd/dvd player & yang seangkatan dengannye la..project ni project part 3 kalo tak silap..antara yang mengcrit plan saye ni adelah abg arul..kak tasha..paktam perak..haa..thanks tuk diorang,mase part 3 la kire pointer saye paling tinggi antara lain2 sem..cheewwahh!!----except practical (-__-)"
ingat lagi time crit ngan kak tasha,sebelom adenye la final layout ni..kak tasha kate,"camni je layout awak?wat la nampak lagi ganas lagi"..haa..since tu la..saye slalu focus kat layout je..

yang ni pulak bertajuk..'proposed new design for Raja Shahriman art gallery'..project tuk part 4..layout ni saya banyak crit ngan En Kidey..Raja Shahriman adalah seorang pengarca besi..hasil kerja tangan beliau boleh dilihat di Balai Seni Lukis Negara & salah satu sculpture beliau ade kat Public Bank tak silap..
ni adalah antara sculpture beliau yang saye amat kagumi..i love mende2 besi nieh..ganazz!!hehe..
even saye pon penah pergi ke rumah beliau di Kuala Kangsar,area istana..tengok sendiri bagaimana beliau menempa besi kat bengkelnye..
then,paling mengagumkan..saye dimaklumkan yang beliau sendiri membina rumahnye..& saye pernah masuk kerumahnye..& gambar2nye saye consider p&c lah kat sini ye..
then beliau membawa saye bersiar2 sekitar area istana..chantek!!
untuk mengenali beliau dengan lebih lanjut..silalah layari..
ini view yang tak berape nak mengagumkan lah..geli usus tengok..hahha!

ni sectionnye..muahaha~

ni pon sectionnye jugak..hahha~
 
>>ini sajelah untuk tatapan mata anda sume bagi post kali ini..hehhe..sekian~

watashino kazoku desu!

0
COM
hallo!! orait..di malam yang hening ini..mari wa perkenalkan wa nye family..hehhe ;))
ok..ini emak wa..Siti Mahani Yusoh..the most important person in my life..umur die dah 54thn..die mahir menjahit baju..die akan lakukan apeee sahaja untuk anak2 die bahagia..mak wa pandai masak asam pedas kegemaran wa..hehehe..luv u mak!! ;))
wa nye abah dah meninggal pada tahun 1995,accident..dah scan gmbar arwah tapi tak jumpe plak..nanti eyy.. ;p

disamping mak wa ni adalah wa nye tok..Wok Lateh..umur die dah 70+..die tinggal bersama kami..

ini family kakak wa..Normarhana Ibharim..kakak wa berumur 32thn..kakak wa amat mulia orangnye.. disebabkan kematian arwah abah,die berniat tak nak sambung belajar coz pikirkan adik2 die..die keje carik duit then skarang die jadik tukang jahit macam mak wa jugak..kakak wa ngan husband die gak wat bisnes jual baju muslimah & kain pasang secara kecil-kecilan..ade 3 anak,yang sulung berumur 10thn..
ini adalah abang wa..Ahmad Nizal Ibharim..abang wa berumur 30thn..kerja sebagai guru di sebuah sekolah menengah berhampiran kampung wa..abang wa dah berkahwin hampir 4thn dan masih belum dikurniakan cahaya mata..mungkin bukan rezeki abang wa lagi..wa mendoakan yang terbaik untuk die coz die la lelaki terbaik pernah wa kenal sepanjang hidup wa..abang wa pandai wat rumah sendiri & die bagus bab mengukir ni..impressed!

ini adik wa..Nur Shakila Ibharim..berumur 19thn..skarang kat utm skudai..die pandai+alim jugak+pandai masak..die not available dah memandangkan die dah ade bf..**wa da agak da die kawen dulu dari wa..;))* muahaha

ini adik wa yang berumur 16thn..Ahmad Rizal Ibharim..sekolah kat teknik pertanian chenor..agak nakal..susah nak dengar cakap..pandai msk megi..sedap woo megi goreng die..huhu ;p..dulu mase die kecik, wa cubit,pulas2 telinge,tumbuk2 die..skang wa da tak wat camtu..wa takot..die lagi besar dari wa..hahaha..

ini adik terakhir wa..Ahmad Hairiezal Ibharim..berumur 14thn..skolah kat tempat wa dulu..suke maen basketball,lebih dari blaja..alip shah sebagai die nye role-model..kat umah tak abeh2 tengok chanel715 & 611..*tah bile nak besar..ahahahaha~

--jangan ditanye kenape wa rajin terlebih..
--jangan ditanye kenape wa poyo terlebih..
---rajin + poyo wa tu semua adalah untuk mereka..^^'v

my oh my

0
COM
"..thesis.library.model.planning.perak & shah alam.
kenduri abang peah.reunion semsas batch 00-04.
kerja.kerajaan/swasta.rumah.kereta.saving.
renovation.."
//to be continued//

saya anak abah

2
COM
well,haha..actually saye baru bertemu sedare saye.mengomen ye pasal saye adik beradik..haha..
"oo..Na ngan Kila ikot awok Ni..puttehh..yang Marie,Ej,ngan adik duorang tu ikot Berahim nye..kurus,tinggi,gelap sikit"--yg last tu tak tahan tu..hahaha ;))
ahahahaha..indeed..saye memang anak abah.dah berape sedare da saye jumpe and diorang mesti ulang mende yang sama la kalo first time jumpe.hee~..arwah abah saye meninggal dunia pada tahun 1995 ketika saye berumur 8 tahun..accident motor ngan motor..masa kenduri arwah abah saye,ade sorang cikgu matematik,Cikgu Arif,trus ambik saye jadik anak angkat die..Cikgu Arif seorang cikgu matematik yang sangat bagus..sebab die la saye suke matematik--skol rendah..dalam kelas die amat garang dan saya slalu nangis sebab takut dan die suke cubit pipi saye kalo saye salah jawab soklan..ahah~
as Cikgu Arif transfer skolah laen..then saye pon pastu berpindah tempat blaja--ke semsas,kuantan..kitorang dah lost contact..akibat kebusyan,memang ingat die skali skale je la..
then,2 hari lepas..mak saye dapat kol dari sedare saye..pastu mak saye gitau..Cikgu Arif meninggal..then,saye...Innalillah~tp saye tak tanye plak Cikgu Arif yang mane..lambat nooo..haha...dalam 5minit gitu saye tanye mak saye smule..
"Cikgu Arif mane mok?"
"Cikgu Arif cikgu awok dulu lah.ayoh angkat awok tu"
"Hah?Innalillah~nape mok?"
"Eksiden"
*************************************************************
bagi yang membaca..sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah..moga2 rohnya ditempatkan bersama orang yang diredhai Allah s.w.t...Amin.
*************************************************************
"Dari Auf bin Malik:Saya telah mendengar Rasulullah s.a.w --setelah selesai solat jenazah,baginda bersabda; "Ya Allah, ampunilah dosanya, sayangilah dia, maafkanlah dia, sihatkanlah dia, muliakanlah tempat tinggalnya, luaskanlah kuburannya, mandikanlah dia dengan air es dan air embun, bersihkanlah dari segala kesalahan sebagaimana kain putih bersih dari kotoran, gantikanlah untuknya tempat tinggal yang lebih baik dari tempat tinggalnya, keluarga yang lebih baik dari keluarganya, pasangan yang lebih baik dari pasangannya dan peliharalah dia dari seksa kubur dan seksa neraka." (HR Muslim)