TAHNIAH harimau MALAYA!

0
COM
Ahha!! sape tak excited Malaysia menang!! tipulah kalu kate tak endah je..hahha..even my housemate gile2 punye tgk bola semalam..hahha..dari luar rumah dah dengar diorang bersorak..hahha
Tahniah banyak2 kepada team Malaysia coz menang 4-2 vs Indonesia. Banyak yang berkate, "yelah,time menang camni,barulah ramai nak sokong,typical Malaysian".don't be so sinis lahh!! don't act like u're not one of the Malaysian please..huhu ^^v
Pada saye,ini lah yang ditunggu sume slame ni..tak gitew!hehe..congrats2!

For me, hero nye adelah Khairul Fahmi Che Mat. Bravo2!! hehe ;p
Ibarat tangan die ade magnet nak tangkap bola tu..uhhuu! cayaalllaahh!!! (:


then..tak lengkap la kalu tak tulih pasal scorer terbanyak!! Mohd Safee Mohd Sali..3 gol die wat..bagus2!! congrats2!!


and tak lengkap juge tanpa scorer kite ini.. Mohd Ashaari Shamsuddin..congrats2!!! jasamu dikenang~

**********

jadikan aku selamanya hambaMu yang selalu bertaubat

2
COM

Helloo!! (:

2
COM
Hye!Hye!Hye! Salam semua!! dah lama x update blog.kinda bizi jugak la.
today is saturday and saye just duk umah je.maleh nak gi opis,maleh nak kuor,ongkos xde.haha ;p
banyak mende jadi..not to forget,my bff yang menanti hari bahagia die nak bertunang on this coming 18th Dec..harap sangat semua berjalan lancar..i'm helping her/him buat hantaran..telekong yang digubah jadi bentuk kek..i had try my best,first time buat..pic x bley publish lagik..tu nantiii..hehe

***********
let's just tengok ape yang jadik kebelakangan ni..maleh nk tulih..hehe..let's tengok d pictcha!! (: phm2 sendirik na..hehe..

***********

yg ni wedding Abg Abil n Kak Ain..semoga bahagia keakhirnye..Amin~

**********
till then..have a nice day everyone!! (:



93.60

0
COM
Assalamualaikum semua! Selamat Hari Jumaat! (:
tadi otw gi keje,dalam fah-ren,cheq nak tukor channel radio,then tersinggah di channel 93.60 rasenye..xtau channel ape..mule kuor zikir2..terus terpikir! ISLAM ITU INDAH!..kalau kite hayati betul2, sure kite akan kenal sape kite,dari mana kite datang....pas zikir tu,kuor lagu yang dah lama saye tak dengor-Akan Ku Jumpa (Azfar)...
camtulah...kalu dah rase macam tersasar jauh,saye akan dengar lagu2 maher zain,nasyid2 hijjaz n sume2 nasyid lah..then baru saye cool down,xdela nak tersasar jauh..
okeh..nanti entry kat atas ade lagu yang saye dengar pagi tadi..memang menyentuh hati..double meaning plak tu..heee~
okeh..have a nice day everyone!! (:

FIRST!

0
COM
hai korang! salam! (: meh tengok pic2 latest ai nieh.haha. ni time site miting tadi.ce carik name cheq mane..hahaha ;p slalu kalu miting je, mesti orang tanye soklan,pahtu cheq tau jwpn ape,by the time org tanye,terus salah jawab.adui! malluu! >_<" tapi banyak kene blaja bahasa construction & banyak kene pikap.cheq ni lampi sket.hahha!
oh ye..CCR di site..hehe ;p
okeh.nie lah aktiviti kalu ngantuk time miting..mengambil lebihan air mineral faveret,SPRITZER! haha..tgk la dapat brape tu..ngeh3
okeh.ni gi site visit semalam..tengok gambar ni! (: this is my first site okaiy~ (: yeay! inilah first time pakai ini topi yooll!! weeee~ (:waaaa..ini elevator manyak wat wa seram woo..gegaq die kemaen lagi..hahaha..
kalah cite DEVIL..hahahaa..batang2 besi ni boleh wat meriam..kalu nak,order je..nanti wa report polis..hahaha
ini ground floor/foyer..can't wait nak tengok siap nye!
okeh..penempatan si pembina..
wiaaww!
***
okeh..beralih ke cerite laen..our 1st potlak kat opis..cheq wat beger je..hahaha

***
and last one..first saye makan kat tasek shah alam sengsorang..vircuda lagi..huhhuu~

 

saya.hari.ini (:

1
COM
Salam semua! nak mengonyes sikit nieh. ahhaa.dari pagi tadi before datang keje,macam2 mende tak kene jadik. haha. well~ maleh nak berleter panjang.sampai kat parking bawah ofis,nak buang air yang semenjak semalam ade dalam kete,hahha. (oren jus yang beli time tengok DEVIL). sampai je kat lif,tak sempat nak buang dalam dustbin,tibe debbuusshh!..haha..tumpah.nasib bek ade guard bangla je tadi.tak malu langsung.hahaha ;p

jap lagi nak gi jalan sultan ismail,nak hantar drawing kat client.pastu terus g perodua servis kat jalan segambut tengah.tak tau jalan pon,tengok google map saje..tapi tak jauh dari ofis ni pon. semalam tanye shake,servis ni free ke tak,then shake replied, kene bayor dalam 100> lah,servis barang2.wioow!susah jugak ade kete.hahha. kete saye dah nak sampai 1000km.hahha.saye rase coz slalu ngat ulang alik gi shah alam kot! haha ;p

next week konvo puding,dah janji ngan shake nak teman die gi,tapi semalam tepon mak,mak kate sepupu kawen pulak time tu. kene pikir mane satu ni.sian plak shake nanti takde teman.sepupu banyak lagi yang tak kawen.next time boleh..muahaha ;p dats y la mak saye kate,'aok ni,tak gi je kenduri orang,nesok kenduri aok takde sape nak datang'..hahaha.lambat lagi mok! dun wori.

ahhaah! cakap pasal kawen,sape tak tengok semalam kan,persandingan kayangan. hemmhh. they're meant for each other la.nengok pon dah tau. relationship macam tula yang saye mau.bukan setakat relationship sementara2 yang selalu saye nengok...kapel-break-kapel-break..tah pape..jangan salah paham,saye bukan nak bersanding macam tu,bukan nak orang kaya camtu (tapi kalo dapat ape salahnye.hahaha ;p)..bukan nak vvip datang ke,just...tak pandai nak explain,nengok jela Dr Sheikh Muszaphar & Dr Halina..dulu diorang student n lecturer..tengok diorang jadi ape skarang~ hemmhh~saye senyum je sepanjang nengok diorang nye reception semalam..and saye macam,'finalllyy~~~'..semoga diorang bahagia sehingga ke akhir hayat,dunia mahupun akhirat,Amin~ (:

okeh..no time nak mengarut lagi! got to go.nanti bos sampai! hehe ;p daaaa~

tadaa~ (:

3
COM
introducing my BF!! ehhee~
Alhamdulillah~
even this (viva) is not what i'm planning for at the first place..CFY**** can wait~ehhe~
but,for the time being,i think this should be OK! (:
Alhamdulillah~saye tak perlu naek kete merah bertoncet kuning lagi..dapatla berjimat sikit..
Alhamdulillah~ semuanya settle walopon byk complication~
**syukur kepada Allah S.W.T,thanks to emak n famili,thanks to shakina farhan,fadhilah syuhada,aziah aziz, rifhan kamilah, amiza amaran,omar rozani, amirah alias yg selalu ada when i need them..TQ TQ TQ**

karang

0
COM
setelah 2bulan bergelar pekerja di bandar KL,tah la..so far,KL bukanlah tempat yang saye boleh ngam/suke..shah alam is better~saye sangat suke,sekarang di shah alam!!! (: ..baru pas bertolak dari tempat keje.ops! SELAMAT HARI MALAYSIA! tujuan utama ke shah alam adalah untuk ke open house bella. saye beria cocok2 die agar die membuat open house and trus jadik! wonderful! love u more la bella bek! ;p macam biase..saye dah mesej kengkawan yang saye rase akan membalas mesej2 saye,mengajak diorang ke umah bella bek..tapi ade yang takdak kat sini lagi..so,ajak jela sesape..hahha..shakina still kat kuantan. jannah tak jadi,ade hal.sementara tunggu dhie yang bertolak dari kuantan kul 10.00am,saye singgah di tempat lama saye,seksyen07!! hehe..banyak gak dah tukor.bangi kopitiam dah takde,jadik salmi manja plak..kedai patio yang dulunya kedai natasha/nasha pon dah bertukor jadik nama ape tah..tak kekal! saye tak tau nak tulih ape.baca jela ek kalo rajen! haha..semalam baru tengok web UiTM,our convocation is on 30th Nov 2010,MORNING SESSION!!! tu yang penting! haha..sesi petang serabut weh!
raye baru ni saye sangat penat,raye 1st,2nd,3rd memang terlampau penat! macam kenduri dah rase..tapi nak wat camne..sedare mare..kang tak datang kang bising pulok kan..then,mase raye ke5,saye dah balek KL..dan2 sampai je KL,harrriiissss tepon..kate nak datang rumoh,beraye..terkilan sikit lah..bukan penah diorang nak datang beraye,skali nak datang,saye takde pulok..tapi takpe..mase banyak lagi..ape lagi eh nak cite..ok lah! tu je..bai! ^^'v

Selamat Hari Raya!!!! (:

1
COM
Selamat Hari Raya semua!!
Mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki jika selama
kita kenal ade terkasar bahasa,perbuatan & etc.
Halalkan makan minum.
Hopefully Aidilfitri kali ni membawa 1001 makna buat kita semua.
HAVE A NICE HARI RAYA!!! (:

**********

dan dikesempatan ni jugak nak promote my bff nye blog..totally about her or should i say their wedding plan..i'm really2 glad for their plan and hopefully everything will be okay onwards..semoga dipermudahkan segalanya untuk diorang ---> Shakina & Sharifudin
..juz visit blog diorang yang nice ini!!!..
www.our-wedding-journal.blogspot.com

ba.alif.ro.wau

0
COM
today sangat sronok..dapat duduk dalam rapid..kosong & tak sesak..nyaman..OH! today is sunday..patot la..kemane saye pegi on sunday morning?..saye pegi opis saye..ehhee..
sekarang saye dah 3minggu lebih la keje..so far, Alhamdulillah..semuanya went well..banyak kene blajo..and just a little bit worry pasal my account..aha~
skang saye ulang alik naik public dari rumah ke tempat keje..pantai dalam to solaris mont kiara..it's quite hard..RM25/day untuk public transport saje..bus,taxi,train..blum campur makan minum..but i believe it's a process..bak kate pepatah,bersusah dulu,bersenang kemudian kan..hope so!
tak dapat nak menaip panjang..got work to do..oh ya! last 05th August..genap 15tahun arwah abah pergi..Al-Fatihah untuk arwah abah yang tersayang..semoga rohnya bersemadi aman disane..Amin. akak do miss abah ;'(

kisah biasa

0
COM
hye semua!! this time,nak story pasal my handphone chronology plak..ahahaha..*bosan la katekan..takde koje..haha

ini handphone first saye..nokia 33sekupang..haha..beli dengan duit sendiri mase nak SPM dulu..
ingat lagi slinap handphone dalam dorm..ajar2 jannah pakai handphone,kantoi ngan syamira bujang..ahhaha..really funny!! hahaha ;p


ini handphone second..samsung..saye beli yang second-hand punye..iras2 macam ni la..tapi takde camera..
ni pon gune duit sendiri jugak..mase ni nak baru masuk UiTM Seri Iskandar, Perak..pakai sampai semester 02 kat sane..then,tukor tepon kat bawah ni..



ni handphone third..sony ericsson..saye beli handphone ni coz handphone samsung tu da rosak..tertarik ngan handphone ni coz suke tengok zila zildawati pakai handphone ni jugak..rase macam kiut je..haha..
beli ngan duit sendirik jugak..*ptptn sbenornye..hahha ;p




ini handphone saye beli time practical hujung tahun 2007..sony ericsson s500i..tertarik dengan shape yang nampak macam elegan and simple..lagipon,handphone kat atas tu,macam dah rosak..kerap2 teroff sendirik..handphone ni beli dengan duit elaun practical..handphone ni paling susah saye nak dapat..mak topup rm200,duit elaun tak cukup..ahahaha ;p
tapi,kisah saye & handphone ni tak lama..time balek dari cuti raye ke shah alam,time tu saye dah kat UiTM Shah Alam, tahun 2008,..time tu nak ambik bas U80 ke shah alam..tunggu lame gile kat monorail KL Sentral tu..
bile bas ade,berhimpit2 dengan segala mat indon & mat bangla...time tu handphone ni dalam beg silang kecik saye..zip tutup..tapi time tu saye dengor lagu gune earphone..seperti biase,saye suke berebut nek bas,time tu memang sesak gilllleeee...
masuk je dalam bas,saye tak dengor lagu dah..tapi saye maintain lagi..lame sikit baru saye sedor..tarik2 earphone..takde!! ingatkan earphone tercabut dari handphone ke..cek2..memang takde..gune handphone sony lagi satu tu,miskol..3kali dapat..kali keempat da tak dapat..ape lagi..meleleh jela..tak peduli da mende laen..nasib bek malam time tu..takla orang nampak ngat..hahha..
lame jugak la..baru saye boleh trime die dah hilang..hahahha..
terkilan coz saye beli guna duit elaun practical..& agak susah jugak saye nak dapat handphone ni..terkilan sangat..sangat ;'(

saye kasik handphone sony flip tu kat kakak saye..tukor la ngan handphone ni..selepas kehilangan s500i kesayangan itu,saye gune handphone ni la..ni je tak beli..ni wat sistem bater ngan kakak..hahaha

finally..currently..ini lah handphoneku..tetap sony ericsson..sony is the best lah!! (:
handphone ni saye beli awal tahun ni..saye kumpul duit dari sem lepas da..*ptptn ok..but,still my money aite?..hehhehe..
ade orang tanye,handphone ni lagi mahal sikit dari iphone..nape tak beli iphone trus..saye jawab,'sony ericsson dihatiku'..HAHAAHA ;p
honestly,banyak lagi saye tak explore handphone ni..might be this is the last handphone lah! *boleh caye ke* hahaha..depends~

**********
dalam memilih handphone..saye tak kesah kalo mahal sikit..asalkan tahan lama..asalkan banyak function,snap pictcha yang paling penting & boleh letak banyak lagu..tu je yang important..jimat..takyah beli camera & mp3 dah..3in1 gitewww~ ehhe (:

**********
okaiy..ini la cerite pasal handphone2 ku..dah takde mende nak buat..nanti takde masa plak nak stori mori..ehhee..
k..adios! ooppss~ Wassalam! (:

1-4!!! it's ok! (:

0
COM

last night,saye boo boo kat adik saye coz die tengok match england ngan german..saye kate, england sure kalah punye..(padahal dalam hati,saye pon sokong england sbenornye.taknak ngaku je..hahha!).. time tengah landing2 kat katil, asyik dengar name gerrard je..takley jadi....trus bangun, tengok jap...... ~.~'

well,saye pon bukan suke ngat tengok bola..hahha..asalnye,fan liverpool..tu pon bukan fan yang fanatik la..tu pon bukan tengok sokmo match liv la..suke gerrard..dimane ade gerrard,disitulah saye sokong..hehhe..i'm all england..weeee~

see! gerrard memang hebat kan!no wonder asyik dengar name die je..ehhee~ (:

saye just bertahan tengok 1st half je..da instinct england kalah..maleh nak tengok dah..hahha~ tapi tak paham nape gol lampard tu tak dikira..hemmh! suda la..saye bukan tau ngat pasal bola ni..hahha..juz memeriahkan suasana je..follow the flow..hahha..

ape pon,i'm still proud of gerrard..eh! england..hehe..dengar kate,the worst la takat ni kalahnye..hemmh~ kamaimasen yo~ (:


kisah si penganggur bosan ;'(

0
COM
salam semua! ye! si penganggur yang tak sampai sebulan bergelar penganggur ni dah bosan ye..bile dah bosan,die suke merepek dan menulis..talk less,write more..hahaha..ok! start cite!hehe..already sent resume kat my 1st choice firm-->D*****L**** sdn. bhd.<-- masih setia menunggu jawapan dari respective bos nye..harap2 cepat la dapat tau either saye dapat join tak company die or so on..coz i MUST move on..coz si penganggur ini benar2 bosan, benar2 takot 'ter'lupe ape yang dipracticekan during study e.g autoCAD,photoshop,sketchup & so on...benar2 tak sabar nak experience kerja..benar2 tak sabar nak learn sebanyak mana mende baru,i tell u la..bos firm ni sangat2 berbakat,sangat2 professional,sangat2 hebat,and sangat2 bagus and comfortable to work with,seyesss~tak tipu punye~~..sambung lagi,benar2 tak sabar nak kasik mak duit..macam2 la benar2 nye..to be true,i'm not so lucky as any other person..i'm no longer have abah,since 1995..saye just ade mak yang sangat gigih besarkan kami 6 beradik..to be honest, mak saye adalah seorang wanita yang paling kuat pernah saye jumpe..dan saye pulak,anak kepada wanita kuat itu..hehhe~ dan sekarang saye ade mission-->try to make and build myself to be a better person day by day..InsyaAllah~
sekarang, saye sedang menjahit2 manik ke atas miniatur2 saye..card holder actually.tengah pikir2 lagi mau buat ape selain dari keychains,bookmarks..idea tak mau datang.ahah! at first,saye mencuba2 buat bracelets..tapinyee..skills takde kan..men hentam je..buat sikit tak jadi..buat sikit tak jadi..lagipon,material tak banyak..setakat beli manik kat kedai kawin 'sayang2' deret shoppe in seksyen 07 shah alam (address penuh kau!haha) ..ape la sangat..manik nak jahit baju ade la..mau cari manik2 yang besor2 dan exotic dan unik dan variety in design dan chantek2!..hahha..poyo je rase ~.~'
sekarang jugak, saye rase mau tulis panjang2 since my second diary dah abes..haha..tak caye! haha..diary 1st saye,dulu saye sorok dalam umah ni..alih2 tak jumpe trus..wakaka..alangkah bagusnye kalo boleh miskol..dush!dush!dush!.. missing that diary..diary tu banyak cerite pasal my sekolah menengah punye stori..cinta monyet ka..suke itu ka..suke ini ka..sume dalam tu..masih mencari dimane..tapi masih tak jumpe..hemmhh~
jadi dewasa kejap,sekarang umur saye dah 22tahun..lagi 6bulan baru 23tahun..dah tua jugak eh..kakak saye time2 ni dah ade anak sorang dah..uuhhkk!..mungkinkah saye akan kawen lambat? mungkinkah?..hanya Allah s.w.t yang Maha Mengetahui..calon,stil takde lagi..apetah teman..ahaks! geli plak nak tuleh camni..tapi,to be honest, everyone must be excited to discuss about this thing..haha..tak gitu?..bukan ape..saye rase..it's time..saye tak boleh nak elak selamanya..nak tak nak..when the day's come,saye kena face jugak kan..saye kene stori jugak kan..hehe..and for now,i'm still single,tapi agak tak available coz still mencari2 who am i exactly..it's not the time..belum tiba masanya..still banyak kekurangan..yela..for me,committed to a relationship is like such a big thing for me..true!..i don't like puppy love..or monkey love what so ever..saye anti dengan players..tak kesah la lelaki ke pompuan..dunno why,juz tak suke..coz adik lelaki saye camtu..sume pompuan nak sapu..and sometimes,they(players) didn't realized that one of the girls or boys might be felt special coz diorang tak tau yang diorang dimainkan or being an option..got me?..buat2 la paham~hee~anyway,i hate if i'm an option..actually,for me, a relationship itu ibarat satu tanggungjawab yang tak boleh main2,.or maybe i took it too serious?..of course it is a serious matter..i can't believe that i'm writing this but,..inilah yang eden raso..haha~..for now,saye still taknak committed dengan any relationship except friendship..i want to build my career first,then senangkan family dulu,to repay back ape yang diorang dah invested kat saye..haha..then,when everything seems stable,baru saye akan fikir nak a relationship..it's too late isn't it?..whatever~ kamaimasen yo!
mimpi malam tadi sangat pelik..haha..ini ceritenye..saye bermimpikan saye sudah ade suami..tapi saye tak layan si suami itu..saye asyik layan family saye je..pastu,at one moment,bile saye tengok kakak ngan abang ipar saye sangat mesra..saye terpandang si suami saye itu..dan terus saye sedar..teruknya saye buat suami macam tu,saye tak sentuh die,saye tak pandang die,malah saye tak bimbing die..trus saye gi kat si suami saye itu..then saye salam and cium tangan die..and tak semena-mena saye speaking ngan si suami saye itu..bile saye tengok muka si suami itu,rupenye die adalah Mike (dalam cite desperate housewives)..patotla saye kate saye tak bimbing die..ahahaha ;p ..tak abes lagi la..haha..pastu si suami saye ni pegi keja..pastu saye dapat kol, orang gitau si suami saye ilang kat tempat keje..then saye ke tempat keje nye,saye bersame2 horatio(dalam cite CSI miami) dan mac(dalam cite CSI new york) bersame berganding bahu menyelesaikan misteri kehilangan si suami saye itu...end of story~ MORAL OF THE STORY,INILAH PADAHNYA KALO ASYIK LAYAN DESPERATE HOUSEWIVES & CSIs SOKMO..hahahaha ;))

olla!

0
COM
^^'v

eenie meenie

0
COM
oh wow!! yeayy!! dapat log in!!! lol >_<"
dari frust tak dapat2 log in nak cek result,baik eden jot down sumting kat sini..hahaha

few things need to mention here..here we go..


**********

FIRSTmy bff, shakina farhan & adiknya kucik kene tahan kat wad, suspek denggi..dah update status diorang dari adik shake, shera..shake bertambah ok katenye.juz selera makan takde..Alhamdulillah. moga2 shake & kucik fully recovered soon!
*note to shake--sory tak dapat turun tengok.my bad ;'(

SECONDkelmarin saye ke temerloh dengan emak & kakak iparku..jalan jam .. pelik .. tengok2, ade accident..satria..terok!!..bahagian depan agak hancur..mase kat temerloh, adikku telepon emakku, inform one of sedareku meninggal..accident..discovered,satria itu milik sedareku..on the way back,singgah rumah mak arwah sedareku..sayu hati..perginya dia, tinggalkan baby yang baru kenal dunia 5bulan saje..chomel!..

*"die nok gi keje.lepas subuh bertolak.orang kabo,die kona smule.langgor lori.motor pon ade terseret. kete banyok lagi kene jugek"
*

*"semalam die baru anto suami die ke stesen bas.pukui 3pagi.suami die nok balek ke pulau pinang,keje sane"
*

*"suami die bulan ni 3 kali balek.kalo bulan2 laen tu,skali je sebulan.dah tau agoknye"
*

*"menyesal pulok rase ajok die balek kerumoh ni.ulang alik,jauh nok gi tempat keje.kalo dulu,dekat je ngan tempat keje"
*

***Al-Fatihah untuk arwah***

THIRDjumaat lepas sudah antor resume ke *********** sdn. bhd. agak nerves! ini keje betol weh! sangat nerves! no reply yet.maybe itu nadiah tidak perasan email itu or otherwise..ahhah! i wish that i have a bright future ahead.semoga semuanya berjalan lancar dan dibawah keizinanNya selalu. Amin (:
saye ade gak research a few firm yang berpotensi menjadi majikanku.haha.tapi,kasik can kat company kat atas tu dulu.diorang rugi kalo tak amek saye!saye rajen,rajen,and rajen! tapi saye tak hebat.(reversed psychology)
.hahaha!

FOURTHcurrently bergotong-royong dengan siblings & emak, mengecat dan a little bit reno kat dapor..baru settle cat bilik ini..settle tak settle la..half rasenye.haha ;p

FIFTHnot to forget to mention,selamat menengok FIFA world cup to kaki bola.i'm all ENGLAND.haha..satu lagi! suke sangat dengor theme song nye..SUPERBB!

do u trust me?

0
COM
salam. actually, it's kinda frustrating la bile kite yo yo o percaye kan sumbody, alih2 sumbody tu langsung tak percaya kat kite..
saye tak kesah kalo mende2 kecik jadik in friendship macam, taknak bagi pinjam sumting ke, taknak kasik sumting ke..tak kesah..sangat tak kesah..tapi, when it comes to trustworthy, saye sangat amek kesah..
dun give any excuses kalo dah memang hang tak percaye kat cheq..giiteeww~ ;0
saye takdela beria sangat nak emo2..tengok jela label post ni ape..hahaha..saje..becoz mende ni jadik several times jugakla..first time tu, tak kesahla coz memang die bukan rapat pon ngan saye.. and this time, this person, saye amat percaya kat die..returns? haha..takde maknenye..
i have a few names la yang saye rase, diorang percayakan saye..macam shake, dhie, nojie..nobody can replace them..
but, i dun mind la..tengok jela perangai saye macam mane, tak payah la nak merengus2 kat sini cik kak oi..hahaha..perangai macam budak2..no wonder la orang tak percaye same lu firuz/fye/marie!..ape2 jela.. hahaha..
k..done..adios!

>>btw, sape ade keje kosong?!..mau mau ;p

sangat lega (:

0
COM
salam! baru saje sudah menuntun YOU'RE BEAUTIFUL episode 01-16..typical korean drama..boleh agak jalan cite macam mane..juz suke tengok watak hwang taekyung-alaala macho,tak cover2,kadangkadang klaka,tegas,& paling penting,LELAKI..(gaya & rupe die mengingatkan saye kepada seseorang yang saye kenal >_<")..then watak jeremy, klaka & chommmelll!!! (:
*****
ok.mau cerita ini.saye sudah settle untuk final year saye. Alhamdulillah sangat2~

(pic: credit to wani)
itu adalah saye & presentation board saye!! (: Alhamdulillah~ semuanya berjalan lancar.just doa je lagi moga2 semuanya lepas.Amin~

(pic: credit to sepet)
ini adalah model saye yang telah siap..(anggaplah siap yep! ;p)..TQ for all the compliments..really appreciated it guys~

(pic: credit to aina jamil)

saye pasti akan rindukan kamu semua!! ;'(
akan rindu tiap2 hari ahad&rabu,ade yang tanye,'esok tunjuk ape?''esok buat ape?'
akan rindu orang yang bertanye,'fye,esok ade clas x?''fye,lecturer dah masuk blum eh'
...akan rindu itu semua~
(pic: credit to aina jamil)
saye enjoy dengan mereka..sampai bila2~ (:
*****
*may u all have bright future ahead. Amin*
*friends forever*

untuk kamu semua BIA08 (:

0
COM
hanya mahu kata...GUDLAK!! untuk kawan2 saye, BIA08 sesi april2010 untuk kita punye presentation finale 15&16hb may ini..moga dilancarkan segalanya..Amin~

welcome may!!

0
COM
so many things will happen in this month..uuu~
my final review on 3may..my final presentation on 14@15 may..my sister's anniversary on 10may..her daughter's birthday on 3may..her birthday on 13may together with my bro..my ex-supervisor's birthday on 8may..my only and last exam paper on 9may..my thesis submission on 19may..my friend's birthday on 30may..
*
~hopefully everything's gonna be fine~
and happy becoming birthday to everybody....
*
(:(:(:

(:

0
COM
♪♫EVERYTHING I DO..I DO IT FOR YOU♫♪..EMAK!!
♥♥♥

esok!!

0
COM
wow!!
pagi ni saje saye dah wat dua mistakes..ooo!!!..first,nak air sejuk kat vender machine tuh..then tertekan air panas..pastu pulak,dah sampai studio..kat meja,dah nak abeh minum,tertumpah plak atas meja tuh!..aiyyohh!..tak senonoh nye anak dara.haha
hemmh..nape ye..tetibe rase tak sedap ati.......tahle~
esok adalah hari interim crit..last rasenye..not sure..banyak lagi tak siap nih..walopon rase dah gigih wat..uuhhkk!..
skang saye tengah wat RCP a.k.a reflected ceiling plan..plan da setle..section dah wat dah beberapa hari lepas but yet,tak siap lagi..haha..render plan,view,rasenye nak wat malam ni..KALO sempat la kan..aduhh!
apela yang jadi esok nieh..cuak nye!..kak ani kate,biar besday boy yang present esok..haha..firuz la orangnye..wakaka..prof paling hebat ni benua antartika..haha!
OK.enough.back to work!pray for me uolls! PEACE! (:

Al-Fatihah

0
COM
seorang lagi hamba Allah telah kembali menghadapNya, iaitu senior SEMSAS saye, Faizal Abdul Rahman (SPM 2003)..
saye tidaklah mengenali arwah secara dekat tetapi kami pernah berada di bawah satu bumbung SEMSAS suatu ketika dulu..dan saye willing untuk memberitahu anda semua..
ape yang saye baca dari facebook arwah, mereka berdua accident di sepang..girlfriend arwah injured kat mata, tapi dah surgery & she's ok..
arwah at first memang kritikal kat ICU semalam and this morning, arwah telah pergi mengadap Illahi..
sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah & semoga rohnya dicucuri rahmat.Amin.

perginya seorang bakat besar

2
COM
(pic source from his facebook & google)
sedang saye menarik-narik line kat autocad..
sedang saye tinjau-tinjau facebook mengelak ngantuk..
sangat terkejut dengan status kawan-kawan..
'Al-Fatihah untuk arwah Din Beramboi yang telah meninggal dunia pada pukul 12.30 pagi tadi'
seorang lagi seniman berbakat besar telah pergi menemui-Nya..
Al-Fatihah untuk Allahyarham Din Beramboi..
perginya dan hilangnya beliau pasti dirasai oleh kami..
lawak-lawak keringnya akan kami rindui..
semoga rohnya dirahmati Allah s.w.t..Amin
Al-Fatihah

mimpi saya

0
COM
oqaiy semua orang..ini impian saye as my self motivation memandangkan skarang saye agak tensi dengan korje2 final yang tak sudah ini..HAHA!
no plat itu sungguh la tak real yek (tapi itu no plat yang saye nak.hehe)..but the color memang yang tula saye nak..impian! impian! impian!..HEHE!
saye amat berharap saye akan mendapatkan kereta ini..InsyaAllah~
before ni saye suke myvi..but then,tengok balek..swift lagi smart..but,the cost! juz imagine la..the price is more expensive than honda city rasenye..kalo tak silap la,tengok kat tenet jerr..haha
orait..back to work!
sayoonara (:

shortcut!

0
COM
wondering
nape orang suke sangat ambik kesempatan atas sifat baik orang lain
wondering
nape orang suke gune alasan 'tak sempat' untuk sesuatu
wondering
nape orang suke jalan mudah nak siapkan kerja die sendiri
wondering........... ~.~

tired oredi ;'(

0
COM
dari semalam not feeling very well..selesema,sengal badan,sakit tekok..huh! dugaan2..maybe berjangkit dari mak kot..ekekeke ;p tyme balek rumah pahang ritu,mak demam,tak brape sehat..tu berjangkit agaknye..hehe..takpelah,orang kate,kalo saket ni,dosa kecik tu terhapus sikit2..tak gitu?..macam abang saye kate,itu kifarah/kafarah namenye..yang membawa maksud penghapus..hee ;) Wallahualam~
**********
lately,saye asyik terfikir pasal KERJA..mane saye nak keje? bile saye nak stat keje? dengan siape saye nak keje? layak ke saye nak keje ngan die? mampu ke saye wat keje? ...macam2 saye pikir...
bile pikir pasal keje ni,teringat kat saye nye supervisor mase practical dulu..sampai sekarang saye masih ingat ape die kate kat saye,'nanti saye dah bukak company,awak keje ngan saye nak?'..then,saye terdiam.saye tau,die akan capai setiap ape yang die kate..even ade sorang kakak ofis tu kate,'yoyo je en *tut* nak bukak company'..means kakak itu tak caye yang en *tut* akan bukak company..saye tetap percaya yang die akan ade company..and skarang,die memang dah ade company..congratez to him!
experiences mase practical totally different dengan kerja betol saye rase..tyme practical,memang la orang boley treat u as 'budak baru belajar'..tyme keje,nope..keje dah professional,any mistake consider percent skill kite dah turun..itu yang amat menakutkan saye..sebab tu saye tak kisah bermula dari bawah ke ape ke..as long as saye tau ape saye buat,it's good enough for me..and my future boss also..siape?..bbahaha~
at first,saye nak lari dari kos ID nieh..means,nak keje laen la..tapi,what for?..5 tahun kot bergelumang ngan mende nieh..mak pon dah melabur banyak punye saham atas name 'Fairuz Fadhilah Ibharim' ni..haha..and i'm sure enough yang mak saye nak tengok saye jadik designer..saye cube mak..i won't let u down..promise! (:
**********
...and skarang tengah struggle untuk menyudahkan ape yang saye dah mulakan..my bachelor degree ini..14,15,16 may tarikh final presentation ID..dan saye amat tak sabar nak tunggu tarikh itu..tapi still have lots to do..semoga Tuhan memudahkan jalan kami,para student 08 untuk menamatkan sesi bachelor degree kami.Amin...

tak baik tau! >_<"

0
COM
last friday,saye mau balek ke shah alam,lalu singgah sebentar di klcc untuk melihat movie ape yang ade..beria nak tengok shutter island..tapi sebenonye,shutter island tu april baru kuo..haha..konfiden je..bbahaaha! (:
time saye tibe di klcc itu adalah pada pukul 12 tengah hari lah..memandangkan alice in wonderland 3d nye pukul 2.00p.m,..then konpius nak tengok solomon kane or edge of darkness..then,tengok solomon kane (OK lah,nutting woww! sangat.hehe ^^'v)..agak suke hati lah coz dalam wayang tu tak ramai..saye dapat sit tengah2,and tak brape lame kemudian,baru saye sedar,dekat belakang2 saye agak ramai lah orang..LELAKI..MELAYU..nape saye highlight camtu?..haha..
ok..movie tu habes kul 2.00p.m..hari JUMAAT plak tu..suda terang lagi bersuluh diorang ni escape semayang jumaat..saye bukan lah alim ngat nak cakap diorang tak baek ke wat camtu,ke diorang period ke..no idea lah kan..tapi tengok gaye diorang,macam ayah orang dah rasenye..anak 2 ke 3 ke..hemmm~~
elok2 saye abeh tengok wayang,turun kat ground level klcc tu,berderu ummat adam yang baru habis semayang jumaat..so,paham2 jela kan..
tak baik tau buat camtu..beringat sikit,time kite senang nie la nak ingat kat Dia banyak2..renung-renungkan,& selamat beramal..hehe..salam~

tetibe rindu dia ~.~

0
COM
*Ibharim bin Yatim*
okey semua.seperti yang dijanjikan dalam post 'my family' tu,tak sure ape tajuk post saye tu.tapi pasal family saye lah.hee (:
inilah arwah abah saye, 'arwah' sebab meninggal sebab accident motor ngan motor kat kg awah,area kg saye lah...Ibharim bin Yatim--(25.12.1951-05.08.1995)--asal dari hulu langat,selangor.arwah abahku ini orang jawa ye.kalo jumpe dengan arwah tokki yatim saye dulu,segala bagai yang diorang cakap saye tak paham..nak belaja bahase jawa,tapi tak sempat.hehe.orang banyak konpius nama arwah abah saye ni,orang slalu ingat saye typo.hahaha..IBHARIM, ye, betol..H before R..hehe..unik sket name die..and namaku diberikan oleh arwah abahku.trime kaseh (:
adik bongsu saye berumur 15 tahun dis year..so bermakna sudah 15 tahun arwah abah saye pergi meninggalkan kami sekeluarga..adik bongsu saye,hairiezal,lahir selepas 17 hari arwah abah saye meninggal..hemm,kesian lah adik bongsu saye..takpe adik,kuatkan semangat!!..akok konpem a0k boleh sukses punye!! (:
ok lah.dah terlanjur korang membaca ini,ape kate tolong sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah abah saye ini, Ibharim bin Yatim, dan juga untuk semua umat Islam..Al-Fatihah~ semoga mereka aman disana.Amin.

kutai di perak

0
COM
olla semua!semalam saye ditemani shake & dhie ke perak for my thesis lah.tak ramai orang tau 'kutai' sebenarnye.even orang peghok sendiri pon tak tau.hehe.solii ;p
penat jugak la.nasib bek ade dhie & shake.diorang tolong saye banyak sangat.TQ sangat korang! sangat appreciate itu.and believe it or not,saye tak pernah jumpe membe sebaik diorang.TQ2!
and untuk yang tidak mengetahui kutai itu ape,gambo tu adelah rumah kutai.tak banyak rumah kutai asli yang tinggal.sangat susah nak carik.tak caye tanye shake & dhie.haha.
semoga my thesis sukses lah.banyak lagi yang perlu ditulis yoo!! haha.wish me luck!! (:

plis plis plis

0
COM
jangan banyak cakap boley? rimas~~
jangan banyak tanye boley? rimas~~
-done-

ours

0
COM
ok! saye maseh lagi berjage,ditemani lagu 'Part of The List - NeYo',berulang kali.. and should i say, semalam.. hehe..okeh.semalam me myself ngan safa,an,mera,zila g makan kek yo! haha..muakkss!! segalanya bermula bile safa n me nak tengok wayang,tapi kat JJ bkt raja takde movie yang menarek..so,safa pon ajak makan kekkss!! haha..so,we ols gi la..
before dapat kekkss,mari posing dulu!! haha~
choc strawberry-mine..brownies=safa nye
an agak teruja dengan brownies nye..
safa lek2 je..
mera maintain dengan NY kekkss nye ;p
azilawati +an tonet!
okeh..itulah posing2 kitorang untuk semalam..muahaha..
then,ini saye menggayakan my new shawl yang baru dapat semalam..1st time order online..weehuu~ cotton shawl,senang pakai..TQ ;)