annoying

0
COM
some people talks too much
some people asks to much
ANNOYING!!!

22

3
COM
okaiy..ini adalah hadiah2 yang saye terima sempena 22tahun kelahiran saye pada 19.12.2009 yang lepas..hee~

baju Qiranni ini at first saye order dari shake..die order dari indon ya..then,time amek,nak bayar, "xpela firuz..xyah bayar lah..hadiah hari jadi!"..TQ shake!!
sliper purple ini hadiah dari izzati..dari jakarta..beserta dengan buah tangan kat bawah ni..sangat character saye ye izzati..by the way,each of my birthday,izzati takkan pernah lupa nak bagi saye hadiah..saye sangat appreciate itu..TQ izzati!!

gelang ini hadiah dari safa..bertambah2 koleksi gelang saye..hehhe..TQ safa!!
dan ini hadiah dari miza..skang mende ini berada di Aino saye..hehhe..sangat appreciate coz tak penah lagi orang kasik sumting yang terukir name saye..hehe..TQ miza!!

*then,last but not least..somebody blanje saye makan..bukan sokmo orang blanje saye makan..hehe.."kire as birthday gift la"..big TQ!!

sweet!!

0
COM


so sweet..hahha..an la yang kasik tengok.. kat wawa nye page.. tu proposal cake namenye..hahha..wondering mane la that guy terfikir cara camtu nak declare ngan awek die,wawa..so sweett!!

concern pliz!!

0
COM
oh..malam tadi mimpinya sangat menakutkan..Astaghfirullahalazim~ saye mimpi pasal saye kena denggi,time tu saye kat hospital dah..tetibe nafas saye tercungap2 gile..macam nyawa2 ikan dah..memang rase real punye la time sesak nafas tu..huh~ then saye tersedar,my fren,an, pun kate,time saye tersedar tu,memang dengan keadaan yang sangat tercungap2..haha..sangat menakutkan ye kawan2..kisah mimpi saye itu membawa kepada realiti condition my dear fren,miza..
miza sekarang kat kuantan..baru semalam kuar dari wad..ditahan sebab denggi..die akan ade kat rumah die selama seminggu before balek semule sini,shah alam..die demam dalam last week then gi klinik kesihatan dalam uitm la..die kena amek darah & platlet darah die rendah dan disuspek denggi..klinik tu bagi 2 hari mc..then suruh datang lagi pastu,cek darah lagi,platlet darah rendah lagi..bagi mc 2 hari lagi..then miza balek kuantan,terus kena tahan kat wad..miza diberitahu yang virus tu macam dah nak sampai kat hati dah..macam mana tu?!
sama hal macam saye time dua sem lepas..time pergi midvalley dengan an n safa..saye tak sedap badan..masa nak solat,lutut,siku saye lenguh gegile punye..time nak sujud,menitis air mata..tahan sakit..berjalan pun sangat sakit..esoknye,saye pergi klinik kesihatan tu la..die amek darah,'setakat ni awak demam biasa je'...then,balek rumah pahang..saye didetect kena chikungunya~
so?!..what theee...macam mane kalo lagi serius?!..sangat bahaya..fikirkan bersama~~

g-dragon (big bang)

0
COM
cute + sempoi = bezz!!

big TQ to zila coz introduce grup ni kat saye..ahaha..cilup sorang okaiy~ ;p

cucilah hatimu

0
COM
okaiy..ini nak share ngan korang2 jugak..saye dapat email dari an..'petua mencuci hati dari Datuk Dr Fadzilah Kamsah' ..dan saye telah ringkaskan sikit as kite pon malas nak baca mende panjang2 kan~
  • Dirikan solat dan sentiasa doa "Ya Allah,jadikanlah hatiku bersih"
  • Selawat ke atas Nabi Muhammad s.a.w - 100kali before tido
  • Solat taubat
  • Baca Al-Quran *at least 'Qulhu-Allah' 3kali
  • Bermaafan
  • Pikir positif! - jangan rendahkan diri sendiri okaiy!! ;p
  • Before tido - motivate diri,naikkan semangat diri
  • Berpuasa
  • Ingat mati
  • Kekalkan wudhu'
  • Bersedekah
  • Belanja orang makan
  • Jaga makanan - dari sumber mane
  • Berkawan dengan ulama - tambah ilmu dunia & akhirat
  • Berkawan dengan orang miskin - sedor diri sikit
  • Pesan pada orang - jadilah orang yang baik
  • Jaga pancaindera - elakkan yang tak bermoral

d.i.a

0
COM
kerana dia,saya mula tau berdiri di bumi yang nyata.
kadang2 orang tengok saya gigih tak bertempat dan kadang2 rasanya,
orang tak paham kenapa saya macam tu.
bukan mahu mencari nama,bukan mahu bermegah2.
saya ada seseorang yang saya sangat mahu tunjukkan yang saya ni adalah seorang yang mengenang jasanya, yang boleh dia bergantung harap.
saya mahu dia yakin,saya takkan lupakan dia sampai bila2.
EMAK.
pasti bukan emak saya seorang saja yang harapkan yang terbaik dari anaknya.
mak saya lain sikit. dia lah mak saya,dia lah abah saya. dari 15 tahun lepas.
saya seorang anak yang banyak menyusahkan dia dari kecil sampai la sekarang.
tak mahu rasanya saya buat dia tengok saya jatuh.
tak mahu rasanya saya tengok dia kecewa dengan saya.
berahsia dengannya semacam buat perkara yang amat berdosa.
menipu padanya seakan terasa panas dari sana.
hanya berusaha untuknya lah yang mampu buat saya tenang.....

aleesya

0
COM
saye pegang baby abg zila tadi..aleesya: 3months old..waa..dah sekian lama tak pegang baby sekecil itu..kiut!sangat kiut..tengok die senyum2 pas kitorang agah2 die..wahh!..sangat chomel!! (:

saya dah dapat

2
COM
Alhamdulillah..saye dah dapat die..Aino..hehe~
later cite panjang..ponat..hee (:

**********

new year

0
COM
remember the laughter,the joy,the hard work,and the tears.and as you reflect on the past year,also think of the new one to come.because most importantly,this is time of new beginnings and the celebration of life.
.dan jangan lupa Dia yang sentiasa bersama kita.
.good luck untuk semua di tahun baru,semoga semua perbuatan kita dipermudahkan oleh-Nya.Amin.