plis plis plis

0
COM
jangan banyak cakap boley? rimas~~
jangan banyak tanye boley? rimas~~
-done-

ours

0
COM
ok! saye maseh lagi berjage,ditemani lagu 'Part of The List - NeYo',berulang kali.. and should i say, semalam.. hehe..okeh.semalam me myself ngan safa,an,mera,zila g makan kek yo! haha..muakkss!! segalanya bermula bile safa n me nak tengok wayang,tapi kat JJ bkt raja takde movie yang menarek..so,safa pon ajak makan kekkss!! haha..so,we ols gi la..
before dapat kekkss,mari posing dulu!! haha~
choc strawberry-mine..brownies=safa nye
an agak teruja dengan brownies nye..
safa lek2 je..
mera maintain dengan NY kekkss nye ;p
azilawati +an tonet!
okeh..itulah posing2 kitorang untuk semalam..muahaha..
then,ini saye menggayakan my new shawl yang baru dapat semalam..1st time order online..weehuu~ cotton shawl,senang pakai..TQ ;)

dariku untukmu

0
COM
orait..jangan seram2 tengok k! hehe..ok.ini boleh dikatakan hobi baru saye.derma darah.haha..(i wish kalo boleh derma tiap2 hari ;p)
nape saye excited ngat ngan mende ni ye..haa..mane taknye..camni citenye..
first saye derma darah mase kat perak ritu..selepas 4tahun menunggu..haa..mase kat perak tu,memang excited habes la..then saye rase macam tak percaya coz saye boleh derma darah..kenape saye tunggu 4 tahun?..kenape excited?kenape tak percaya?..haa..time 2004 tu baru mule terdetik nak derma darah coz macam bes je..haha..then,after banyak trial nak derma selama 4tahun tu,memang tak boleh derma coz darah saye cukup untuk saye je..then,mase kat perak tu la,pada tahun 2008,for the first time nye boleh derma..dan saye sendiri pon tak percaya..haha.ok dah fye!jgn merepek panjang sangat!!..hahahaha T_T
**********
okeh! kejadian ini berlaku semalam,yakni bersamaan dengan 22.02.2010..di gallery FSPU..saye skip dari klas..bkn skip actually..dah masuk klas,pastu,dgr 'ceramah',dah tak larat dengar,so,saye kuar je la dari klas,g ke galery..weehuu~ ;p
tengok tu..jarum itu menusuk ke tanganku..haha..saye bukan berani sangat sebenonye..time nurse2 tu cucuk jarum tu,saye bukan tengok pon..tengok time jarum da kat tangan saye je..haha
ade orang tanye,tak sakit ke..tak lah!.. well~sikit la..tapi,tak lah teruk mane pon..lek2 je..
haa..sempat posing lagi..haha..haruslah! excited terlampau..haha

-dariku untukmu-
.yang ni 300cc.
well,ini je lah yang saye dapat berikan..saye tak kaya nak derma2 duit kat orang..huhu..harap2 darah saye ni berguna lah untuk yang memerlukan..InsyaAllah..
time nurse tu check darah saye..die kate..'oh!u are a good O'..
Alhamdulillah~ semoga bawak faedah kepada yang menggunakannya.Amin.

ini souvenir pas derma..muffin+biskut+milo..TQ nurse2 UMMC ;))

orait..ni la first time kat perak dulu..yati peneman setiaku..time ni derma dengan chera..

see..yang ni 250cc saje..

*********
saye buat ini untuk melupakan 'sesuatu' ~.~'
'sesuatu' yang buat saye rase down..tp saye tetap chillll!!! ;)

ayam penyet

1
COM
o yes!lately saye baru sedor yang this is my final year as a student and saye nak enjoy every moment dengan membe2 yang dah lame ngan saye,membe2 studio..maybe this is the last time saye bergelar student..maybe la kan..future kite tak sure camne kan..tengok keadaan~
**********
okeh! semalam saye ngan my beloved membe2 ni g makan ayam penyet kat padang jawa..tiptop!boleh la tahan~ sambal belacan die yang sodap!!

ni wan amirah..adore her smile dengan besi itu..weee ;))

okeh! ayam penyet dah sampai!nampak seddaapp kan!!

my meal.semalam nye.hehe

nyum2!!kalo mera tau saye letak gambar ni..mampus gue ;p
**********
try la someday ayam penyet ni.sedap! kat area padang jawa..nanti nak ajak shake ngan dhie plak makan kat sini..hehe

dan ini (:

0
COM
orait..ini layout 'astronaut cafe' saye mase final sem diploma dulu..ahah!..3d nye jangan direquest..x menarek langsung..as saye pon suke wat plan je..haha..ok..tu je!
sekian~

so far (:

0
COM
oqaiy..da lupe nak update pasal model seketul ni..hehhe..so far,ini lah hasilnye..tapi tak seap lagi yek!..
pelik aku..site model pon nak poyo!..ahah! wateva~..saye teruja coz ni la satusatu nye model yang saye hampir mampu seapkan and InsyaAllah harus saye seapkan..hehe..semangat untuk mak and jugak somebody ^^'v..
time diploma dulu mane ade sesiap macam ni..ehehhe..
orait..mogamoga saye dapat seapkan permata hati saye ni..doakan ok!
big TQ! ;))

Alhamdulillah!! (:

0
COM
korang ingat tak saye ade tulis pasal budak town planning yang accident tu? dekat post yang tajuk 'because i care enough'..haa..Alhamdulillah,miza cite tadi,masuk berita pasal Bakri ni..die dah ok!..Alhamdulillah sangatsangat..baru ingat nak naek kat paras atas isnin ni..nak gi tanye budak batch die,cmne condition die skang..Alhamdulillah..die ok..
heh! macam saye kenal je die..takpe takpe..die dah ok pon saye dah hepi..Alhamdulillah sangatsangat..hehhe~ (:

ingat pulak T_T

0
COM
lately saye amat rindukan zaman skolah dulu..suasananya..kawan2 yang sengalnye..cikgu2nye..junior2 nye..macam2 lah (:
skarang..let me ingat smule ape saye wat kat skol dulu..time saye jadik senior lah(F5)..best sikit..hehe..bkn accurately lah,tapi i'll try!! ;p
---[isnin]---
05:30am-bangun pagi.gi turun kolah,mandi.
06:00am-turun subuh ke surau.
06:45am-gi DEMA.breakfast.(sori tak ingat makan ape hari isnin).
07:05am-gi kelas.5Dinamik.
07:20am-gi dewan skolah(ade name ke ek dewan tu? ;p) untuk assembly rasmi.time ni berebut nak duk tepi kat pintu supaya cepat keluar dewan.taknak duk tepi belah boys,takot kantoi tido time assembly ;p
08:30am-assembly abes.dongakkan kepala time nak keluar dewan coz prefect wat inspection tudung lepas paras tak,tengok pakai kain dalam tak.cek potong kuku tak.haha.pastu masuk kelas.
01:00pm-lunch.ni pon tak sabar2 nak gi makan.haha.biasenye,senior akan solat dulu,junior makan dulu.btul tak?ke terbalik?haha
01:30pm-masuk aspuri.rehat jap + gossip2 yoo!!haha
02:00pm-gi prep petang.ni la time liat nak gi.ngantok seh petang2!time prep kadang2 wat rajin la,konon wat koje.kadang2 tido.paling bes kalo dapat duk library,air-cond tuh! hihi ;p
04:30pm-prep abes.solat jemaah lagi kat surau.pastu makan petang.ni kadang2 tak menarik sangat.biskut je kan.hehe.paling suke hari rabu coz dapat kek pisang.yuuhhuuu!
05:30pm-turun petang.main la kire.time ni la saye menjalankan tugas sebagai ketua paras menggantikan Ushy,menjerit kat paras saye tu agar mereka mengangkat baju kat ampaian depan dorm masing2 ye.kalo tak angkat,nasibla.kene campak baju2 tu kat aras bawah ye,as my paras tu paras atas skali.go Soyuz!(tetibe~).tapi besenye saye tak campak pun baju diorang ke bawah,saye campak dalam dorm diorang je.ngehehe ^^'v..TURUN PETANG.time nie la punye liat nak kua peluh.haha.sampai kena paksa ngan warden supaya round skolah.walopon berjalan.haha.slalunye kami senior dah seap mandi awal.so,kalo dah mandi awal tu,kitorang g kantin,beli keropok ngan limau ais/milo,makan kat tepi longkang.hahaha.tapi time dah dekat nak SPM,kitorang senior kena studystudystudy.haha.
06:15pm-semua beratur depan gate aspuri nak rebut tempat mandi yo!and untuk korang nye information,bangga nak cite ni,batch saye SEMSAS SPM'04 jaguh kat depan gate tu..and jaguh time berlari gi rebut tempat nak mandi.ahahaha..kitorang F4 n F5 mandi kat kolah baru tu..uuu~
06:45pm-sume kene turun gi surau.maghrib jemaah.sambil2 tunggu maghrib,baca Al-Quran.tapi yang penting,senior ade port masing2.tak kisahla saf depan @ belakang,tapi kena ade kipas! T_T..pas semayang maghrib,gi makan malam pastu gi surau balek,semayang isyak jemaaaahh..pastu dah abeh jemaah,cam biase,salam2 + peluk2 satu saf tu.tapi untuk hari sabtu,kena salam2 + peluk2 sume ye..
tapi,untuk hari khamis dan sabtu laen ye.khamis dan sabtu kena makan dulu,hari khamis sebab nak baca Yasin..and hari sabtu sebab nak dengar ceramah dari Ustaz SEMSAS@ Ustaz luar..
08:45pm-gi prep malam pulak.ni pon same kes ngan prep petang.ngantok je~hhaha..
11:00pm-prep abes..pastu singgah kantin.beli mee goreng + milo ais yang sedap! hee ;p
11:30pm-balek dorm.adik dorm wat servis urut..diorang yang volunteer ek! haaa..x buli..say no to buli2..haha.kadang iron baju untuk esoknye.tapi besenye senior iron pagi la..junior yang kene iron malam baju2 diorang..junior2 dilarang iron pagi,taknak kaco senior la konon.haha..
11:45pm-bace Al-Mulk satu dorm.before tido..as saye pon bukan baek sgt orangnye..kadang2 mengelat gak,tido dulu coz malas bace T_T..alasan:penat+ngantok! ;p truk btol!
12:01am-still gossipp2..slalu g kat dorm Ushy la.sebelah je bilik die..kitorang plan macam2.nak panjat tangki air la,coz nak tulis name kitorang kat situ.pastu nak terbalekkan bas skolah la..mau tak nye,Uya ketua aspuri,die ade kunci aspuri..so,senang la koje..haha..tapi untuk awal2 f5 jela coz Ushy dah pergi tinggalkan kitorang dulu..huhuhu~
12:30am-baru tido.
**********
okeh!ini baru hari isnin.haha.betol2 asrama penuh lah! ~.~ later saye akan story pasal hari jumaat,sabtu & ahad plak..hari2 laen jangan kecik ati ye..korang iras2 je ngan hari isnin..hehe ;p

because i care enough (:

0
COM
gambo tu adalah gambo adik saye,Rizal@abe..yes,die accident pada july'08.time tu saye baru je menapakkan diri kat shah alam. die bawak motor & die langgar kereta masa die nak g kelas tambahan,petang. abang saye yang inform die accident & masa tu saye kat shah alam, & saye amat2 terkejut.
masa adik saye ni kat icu, abang saye cepat2 je keluar as my brader ni takley tengok darah banyak2.huhu~& mak saye cite,adik saye ni siap mintak ampun lagi ngan mak saye.hee~tau pon takot ^^'v
MOTIF nak cerita ni!! huhu..kelmarin saye ade join budak town planning baca Yassin+solat hajat+tahlil;kat surau FSPU untuk one of diorang nye studiomate.Bakri namanya.saye pon tak kenal dia siape.i'm not really sure sekarang die dah operate blum. kelmarin tu membe die cerite, Bakri tengah koma.insiden tu jadi ahad malam. time tu diorang kat studio lah. Bakri ni nak pegi photostat data yang diorang ade lah. then,after kul 12mlm, pintu belakang uitm ni dah tutup.so,Bakri ni kua ikot pintu depan. then,die kena langgar dengan kereta. menurut membe Bakri ni, yang langgar Bakri tu adalah YB s*******. mabuk katenye. then,menurut ceritanya lagi,si YB ini repot polis kate si Bakri ni langgar divider.padahal saksi sume kate YB ni yang langgar Bakri.tempurung kepala Bakri yang teruk. membe die kate lagi,pas operate,samada Bakri lumpuh atau tak sedar langsung lah.
sedih saye tengok membe die cerite sambil nangis2 sampai saye pon join nangis >_<" yelahh..saye just bayangkan macam mane kalo yang kena tu one of my clicks @ saye sendiri..haa..sebagai saudara sesama Muslim,walaupun tak kenal sape si Bakri ni..at least kite same2 lah doa untuk die.doa yang terbaek untuk die.InsyaAllah Bakri akan ok..Allah s.a.w Maha Penyayang lagi Maha Mendengar..same2 lah kite doakan yang terbaek untuk Bakri ye gengg!!!
>>uuuu~ape la nasib badan..my whole badan except muka ade bintat2..macam kene 'gate'(sebut dalam ejaan BM ok) tu..taktau la it's something related dengan allergic saye ke..ke kene ulat bulu ke..huhhu~malam tadi cannot sleep well..menggaru garu sejibik cam munyett!!..haha..nasib la ade kawanku itu,cik an,die kasik ubat gigi ganozi nak ilangkan rase gatal..pagi ni pulak die suruh saye sapu sabun ganoderma..hilang lah sikit gatal..dugaan2..hamba terima dengan ikhlas ;))

sibuk

0
COM
skarang saye sibukkan diri dengan kerja yang bertimbun yang tah bile sudahnye.
kerja yang tak sudah sampai tak tau nak buat mane satu.
hari interim crit hampir tibe,tapi satu ape pon tak diapprove lagi.
final presentation lagi dua bulan lebih.
semoga semua berjalan lancar untuk saye dan kawankawan saye.
so far,macammacam dugaan datang.
pakgad tak bagi stay lame studio.
balek lambat nak kene saman la.
mogamoga segala dugaan ini akhirnye membawa kejayaan untuk saye dan kawankawan saye.
Amin.

yang hidup pasti kembali pada-Nya

0
COM

saye bukak facebook,tengok kat link,saye nampak 2 gambar di bawah sane(selepas accident)..terus saye ke page arwah senior SEMSAS saye,Allahyarham Khairil Jauhari Johar..saye sedia maklum arwah meninggal one day after kejadian melalui facebook la..tapi baru skarang saye berkesempatan nak menulis..saye tidaklah mengenali beliau dengan rapat..cukuplah sekadar saye ini junior SEMSAS arwah..cukuplah sekadar saye pernah mendengar nama arwah semasa di SEMSAS dulu..

sayu jugak bila saye tengok,arwah baru komen gambar die pada 18january2010..dan kemudian kawan arwah komen kat gambar yang sama pada 20january2010 memaklumkan yang arwah telah meninggal dunia--accident 20january2010;2:00a.m;@Indera Mahkota,Kuantan..

saye sangat-sangat tersentuh sebab saye pernah berada sebumbung SEMSAS dengan arwah dulu..ini sangat menyedarkan saye yang ajal boleh datang bila-bila masa..tak kira tempat,tak kira masa..tak kira siape kita..

bagi kita yang masih hidup,same-same lah kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah Khairil Jauhari Johar..semoga rohnya dicucuri rahmat dan tenang disana..Amin


kereta arwah sebelum accident


kereta arwah selepas accident

inilah wajah arwah Khairil Jauhari Johar
.source:facebook arwah.

dariku untuk mereka

1
COM


saye suke belajar cara masak makanan faveret saye tapi saye tak suke makan masakan saye (: