mimpi saya

0
COM
oqaiy semua orang..ini impian saye as my self motivation memandangkan skarang saye agak tensi dengan korje2 final yang tak sudah ini..HAHA!
no plat itu sungguh la tak real yek (tapi itu no plat yang saye nak.hehe)..but the color memang yang tula saye nak..impian! impian! impian!..HEHE!
saye amat berharap saye akan mendapatkan kereta ini..InsyaAllah~
before ni saye suke myvi..but then,tengok balek..swift lagi smart..but,the cost! juz imagine la..the price is more expensive than honda city rasenye..kalo tak silap la,tengok kat tenet jerr..haha
orait..back to work!
sayoonara (:

shortcut!

0
COM
wondering
nape orang suke sangat ambik kesempatan atas sifat baik orang lain
wondering
nape orang suke gune alasan 'tak sempat' untuk sesuatu
wondering
nape orang suke jalan mudah nak siapkan kerja die sendiri
wondering........... ~.~

tired oredi ;'(

0
COM
dari semalam not feeling very well..selesema,sengal badan,sakit tekok..huh! dugaan2..maybe berjangkit dari mak kot..ekekeke ;p tyme balek rumah pahang ritu,mak demam,tak brape sehat..tu berjangkit agaknye..hehe..takpelah,orang kate,kalo saket ni,dosa kecik tu terhapus sikit2..tak gitu?..macam abang saye kate,itu kifarah/kafarah namenye..yang membawa maksud penghapus..hee ;) Wallahualam~
**********
lately,saye asyik terfikir pasal KERJA..mane saye nak keje? bile saye nak stat keje? dengan siape saye nak keje? layak ke saye nak keje ngan die? mampu ke saye wat keje? ...macam2 saye pikir...
bile pikir pasal keje ni,teringat kat saye nye supervisor mase practical dulu..sampai sekarang saye masih ingat ape die kate kat saye,'nanti saye dah bukak company,awak keje ngan saye nak?'..then,saye terdiam.saye tau,die akan capai setiap ape yang die kate..even ade sorang kakak ofis tu kate,'yoyo je en *tut* nak bukak company'..means kakak itu tak caye yang en *tut* akan bukak company..saye tetap percaya yang die akan ade company..and skarang,die memang dah ade company..congratez to him!
experiences mase practical totally different dengan kerja betol saye rase..tyme practical,memang la orang boley treat u as 'budak baru belajar'..tyme keje,nope..keje dah professional,any mistake consider percent skill kite dah turun..itu yang amat menakutkan saye..sebab tu saye tak kisah bermula dari bawah ke ape ke..as long as saye tau ape saye buat,it's good enough for me..and my future boss also..siape?..bbahaha~
at first,saye nak lari dari kos ID nieh..means,nak keje laen la..tapi,what for?..5 tahun kot bergelumang ngan mende nieh..mak pon dah melabur banyak punye saham atas name 'Fairuz Fadhilah Ibharim' ni..haha..and i'm sure enough yang mak saye nak tengok saye jadik designer..saye cube mak..i won't let u down..promise! (:
**********
...and skarang tengah struggle untuk menyudahkan ape yang saye dah mulakan..my bachelor degree ini..14,15,16 may tarikh final presentation ID..dan saye amat tak sabar nak tunggu tarikh itu..tapi still have lots to do..semoga Tuhan memudahkan jalan kami,para student 08 untuk menamatkan sesi bachelor degree kami.Amin...

tak baik tau! >_<"

0
COM
last friday,saye mau balek ke shah alam,lalu singgah sebentar di klcc untuk melihat movie ape yang ade..beria nak tengok shutter island..tapi sebenonye,shutter island tu april baru kuo..haha..konfiden je..bbahaaha! (:
time saye tibe di klcc itu adalah pada pukul 12 tengah hari lah..memandangkan alice in wonderland 3d nye pukul 2.00p.m,..then konpius nak tengok solomon kane or edge of darkness..then,tengok solomon kane (OK lah,nutting woww! sangat.hehe ^^'v)..agak suke hati lah coz dalam wayang tu tak ramai..saye dapat sit tengah2,and tak brape lame kemudian,baru saye sedar,dekat belakang2 saye agak ramai lah orang..LELAKI..MELAYU..nape saye highlight camtu?..haha..
ok..movie tu habes kul 2.00p.m..hari JUMAAT plak tu..suda terang lagi bersuluh diorang ni escape semayang jumaat..saye bukan lah alim ngat nak cakap diorang tak baek ke wat camtu,ke diorang period ke..no idea lah kan..tapi tengok gaye diorang,macam ayah orang dah rasenye..anak 2 ke 3 ke..hemmm~~
elok2 saye abeh tengok wayang,turun kat ground level klcc tu,berderu ummat adam yang baru habis semayang jumaat..so,paham2 jela kan..
tak baik tau buat camtu..beringat sikit,time kite senang nie la nak ingat kat Dia banyak2..renung-renungkan,& selamat beramal..hehe..salam~

tetibe rindu dia ~.~

0
COM
*Ibharim bin Yatim*
okey semua.seperti yang dijanjikan dalam post 'my family' tu,tak sure ape tajuk post saye tu.tapi pasal family saye lah.hee (:
inilah arwah abah saye, 'arwah' sebab meninggal sebab accident motor ngan motor kat kg awah,area kg saye lah...Ibharim bin Yatim--(25.12.1951-05.08.1995)--asal dari hulu langat,selangor.arwah abahku ini orang jawa ye.kalo jumpe dengan arwah tokki yatim saye dulu,segala bagai yang diorang cakap saye tak paham..nak belaja bahase jawa,tapi tak sempat.hehe.orang banyak konpius nama arwah abah saye ni,orang slalu ingat saye typo.hahaha..IBHARIM, ye, betol..H before R..hehe..unik sket name die..and namaku diberikan oleh arwah abahku.trime kaseh (:
adik bongsu saye berumur 15 tahun dis year..so bermakna sudah 15 tahun arwah abah saye pergi meninggalkan kami sekeluarga..adik bongsu saye,hairiezal,lahir selepas 17 hari arwah abah saye meninggal..hemm,kesian lah adik bongsu saye..takpe adik,kuatkan semangat!!..akok konpem a0k boleh sukses punye!! (:
ok lah.dah terlanjur korang membaca ini,ape kate tolong sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah abah saye ini, Ibharim bin Yatim, dan juga untuk semua umat Islam..Al-Fatihah~ semoga mereka aman disana.Amin.

kutai di perak

0
COM
olla semua!semalam saye ditemani shake & dhie ke perak for my thesis lah.tak ramai orang tau 'kutai' sebenarnye.even orang peghok sendiri pon tak tau.hehe.solii ;p
penat jugak la.nasib bek ade dhie & shake.diorang tolong saye banyak sangat.TQ sangat korang! sangat appreciate itu.and believe it or not,saye tak pernah jumpe membe sebaik diorang.TQ2!
and untuk yang tidak mengetahui kutai itu ape,gambo tu adelah rumah kutai.tak banyak rumah kutai asli yang tinggal.sangat susah nak carik.tak caye tanye shake & dhie.haha.
semoga my thesis sukses lah.banyak lagi yang perlu ditulis yoo!! haha.wish me luck!! (: