1-4!!! it's ok! (:

0
COM

last night,saye boo boo kat adik saye coz die tengok match england ngan german..saye kate, england sure kalah punye..(padahal dalam hati,saye pon sokong england sbenornye.taknak ngaku je..hahha!).. time tengah landing2 kat katil, asyik dengar name gerrard je..takley jadi....trus bangun, tengok jap...... ~.~'

well,saye pon bukan suke ngat tengok bola..hahha..asalnye,fan liverpool..tu pon bukan fan yang fanatik la..tu pon bukan tengok sokmo match liv la..suke gerrard..dimane ade gerrard,disitulah saye sokong..hehhe..i'm all england..weeee~

see! gerrard memang hebat kan!no wonder asyik dengar name die je..ehhee~ (:

saye just bertahan tengok 1st half je..da instinct england kalah..maleh nak tengok dah..hahha~ tapi tak paham nape gol lampard tu tak dikira..hemmh! suda la..saye bukan tau ngat pasal bola ni..hahha..juz memeriahkan suasana je..follow the flow..hahha..

ape pon,i'm still proud of gerrard..eh! england..hehe..dengar kate,the worst la takat ni kalahnye..hemmh~ kamaimasen yo~ (:


kisah si penganggur bosan ;'(

0
COM
salam semua! ye! si penganggur yang tak sampai sebulan bergelar penganggur ni dah bosan ye..bile dah bosan,die suke merepek dan menulis..talk less,write more..hahaha..ok! start cite!hehe..already sent resume kat my 1st choice firm-->D*****L**** sdn. bhd.<-- masih setia menunggu jawapan dari respective bos nye..harap2 cepat la dapat tau either saye dapat join tak company die or so on..coz i MUST move on..coz si penganggur ini benar2 bosan, benar2 takot 'ter'lupe ape yang dipracticekan during study e.g autoCAD,photoshop,sketchup & so on...benar2 tak sabar nak experience kerja..benar2 tak sabar nak learn sebanyak mana mende baru,i tell u la..bos firm ni sangat2 berbakat,sangat2 professional,sangat2 hebat,and sangat2 bagus and comfortable to work with,seyesss~tak tipu punye~~..sambung lagi,benar2 tak sabar nak kasik mak duit..macam2 la benar2 nye..to be true,i'm not so lucky as any other person..i'm no longer have abah,since 1995..saye just ade mak yang sangat gigih besarkan kami 6 beradik..to be honest, mak saye adalah seorang wanita yang paling kuat pernah saye jumpe..dan saye pulak,anak kepada wanita kuat itu..hehhe~ dan sekarang saye ade mission-->try to make and build myself to be a better person day by day..InsyaAllah~
sekarang, saye sedang menjahit2 manik ke atas miniatur2 saye..card holder actually.tengah pikir2 lagi mau buat ape selain dari keychains,bookmarks..idea tak mau datang.ahah! at first,saye mencuba2 buat bracelets..tapinyee..skills takde kan..men hentam je..buat sikit tak jadi..buat sikit tak jadi..lagipon,material tak banyak..setakat beli manik kat kedai kawin 'sayang2' deret shoppe in seksyen 07 shah alam (address penuh kau!haha) ..ape la sangat..manik nak jahit baju ade la..mau cari manik2 yang besor2 dan exotic dan unik dan variety in design dan chantek2!..hahha..poyo je rase ~.~'
sekarang jugak, saye rase mau tulis panjang2 since my second diary dah abes..haha..tak caye! haha..diary 1st saye,dulu saye sorok dalam umah ni..alih2 tak jumpe trus..wakaka..alangkah bagusnye kalo boleh miskol..dush!dush!dush!.. missing that diary..diary tu banyak cerite pasal my sekolah menengah punye stori..cinta monyet ka..suke itu ka..suke ini ka..sume dalam tu..masih mencari dimane..tapi masih tak jumpe..hemmhh~
jadi dewasa kejap,sekarang umur saye dah 22tahun..lagi 6bulan baru 23tahun..dah tua jugak eh..kakak saye time2 ni dah ade anak sorang dah..uuhhkk!..mungkinkah saye akan kawen lambat? mungkinkah?..hanya Allah s.w.t yang Maha Mengetahui..calon,stil takde lagi..apetah teman..ahaks! geli plak nak tuleh camni..tapi,to be honest, everyone must be excited to discuss about this thing..haha..tak gitu?..bukan ape..saye rase..it's time..saye tak boleh nak elak selamanya..nak tak nak..when the day's come,saye kena face jugak kan..saye kene stori jugak kan..hehe..and for now,i'm still single,tapi agak tak available coz still mencari2 who am i exactly..it's not the time..belum tiba masanya..still banyak kekurangan..yela..for me,committed to a relationship is like such a big thing for me..true!..i don't like puppy love..or monkey love what so ever..saye anti dengan players..tak kesah la lelaki ke pompuan..dunno why,juz tak suke..coz adik lelaki saye camtu..sume pompuan nak sapu..and sometimes,they(players) didn't realized that one of the girls or boys might be felt special coz diorang tak tau yang diorang dimainkan or being an option..got me?..buat2 la paham~hee~anyway,i hate if i'm an option..actually,for me, a relationship itu ibarat satu tanggungjawab yang tak boleh main2,.or maybe i took it too serious?..of course it is a serious matter..i can't believe that i'm writing this but,..inilah yang eden raso..haha~..for now,saye still taknak committed dengan any relationship except friendship..i want to build my career first,then senangkan family dulu,to repay back ape yang diorang dah invested kat saye..haha..then,when everything seems stable,baru saye akan fikir nak a relationship..it's too late isn't it?..whatever~ kamaimasen yo!
mimpi malam tadi sangat pelik..haha..ini ceritenye..saye bermimpikan saye sudah ade suami..tapi saye tak layan si suami itu..saye asyik layan family saye je..pastu,at one moment,bile saye tengok kakak ngan abang ipar saye sangat mesra..saye terpandang si suami saye itu..dan terus saye sedar..teruknya saye buat suami macam tu,saye tak sentuh die,saye tak pandang die,malah saye tak bimbing die..trus saye gi kat si suami saye itu..then saye salam and cium tangan die..and tak semena-mena saye speaking ngan si suami saye itu..bile saye tengok muka si suami itu,rupenye die adalah Mike (dalam cite desperate housewives)..patotla saye kate saye tak bimbing die..ahahaha ;p ..tak abes lagi la..haha..pastu si suami saye ni pegi keja..pastu saye dapat kol, orang gitau si suami saye ilang kat tempat keje..then saye ke tempat keje nye,saye bersame2 horatio(dalam cite CSI miami) dan mac(dalam cite CSI new york) bersame berganding bahu menyelesaikan misteri kehilangan si suami saye itu...end of story~ MORAL OF THE STORY,INILAH PADAHNYA KALO ASYIK LAYAN DESPERATE HOUSEWIVES & CSIs SOKMO..hahahaha ;))

olla!

0
COM
^^'v

eenie meenie

0
COM
oh wow!! yeayy!! dapat log in!!! lol >_<"
dari frust tak dapat2 log in nak cek result,baik eden jot down sumting kat sini..hahaha

few things need to mention here..here we go..


**********

FIRSTmy bff, shakina farhan & adiknya kucik kene tahan kat wad, suspek denggi..dah update status diorang dari adik shake, shera..shake bertambah ok katenye.juz selera makan takde..Alhamdulillah. moga2 shake & kucik fully recovered soon!
*note to shake--sory tak dapat turun tengok.my bad ;'(

SECONDkelmarin saye ke temerloh dengan emak & kakak iparku..jalan jam .. pelik .. tengok2, ade accident..satria..terok!!..bahagian depan agak hancur..mase kat temerloh, adikku telepon emakku, inform one of sedareku meninggal..accident..discovered,satria itu milik sedareku..on the way back,singgah rumah mak arwah sedareku..sayu hati..perginya dia, tinggalkan baby yang baru kenal dunia 5bulan saje..chomel!..

*"die nok gi keje.lepas subuh bertolak.orang kabo,die kona smule.langgor lori.motor pon ade terseret. kete banyok lagi kene jugek"
*

*"semalam die baru anto suami die ke stesen bas.pukui 3pagi.suami die nok balek ke pulau pinang,keje sane"
*

*"suami die bulan ni 3 kali balek.kalo bulan2 laen tu,skali je sebulan.dah tau agoknye"
*

*"menyesal pulok rase ajok die balek kerumoh ni.ulang alik,jauh nok gi tempat keje.kalo dulu,dekat je ngan tempat keje"
*

***Al-Fatihah untuk arwah***

THIRDjumaat lepas sudah antor resume ke *********** sdn. bhd. agak nerves! ini keje betol weh! sangat nerves! no reply yet.maybe itu nadiah tidak perasan email itu or otherwise..ahhah! i wish that i have a bright future ahead.semoga semuanya berjalan lancar dan dibawah keizinanNya selalu. Amin (:
saye ade gak research a few firm yang berpotensi menjadi majikanku.haha.tapi,kasik can kat company kat atas tu dulu.diorang rugi kalo tak amek saye!saye rajen,rajen,and rajen! tapi saye tak hebat.(reversed psychology)
.hahaha!

FOURTHcurrently bergotong-royong dengan siblings & emak, mengecat dan a little bit reno kat dapor..baru settle cat bilik ini..settle tak settle la..half rasenye.haha ;p

FIFTHnot to forget to mention,selamat menengok FIFA world cup to kaki bola.i'm all ENGLAND.haha..satu lagi! suke sangat dengor theme song nye..SUPERBB!