kisah biasa

0
COM
hye semua!! this time,nak story pasal my handphone chronology plak..ahahaha..*bosan la katekan..takde koje..haha

ini handphone first saye..nokia 33sekupang..haha..beli dengan duit sendiri mase nak SPM dulu..
ingat lagi slinap handphone dalam dorm..ajar2 jannah pakai handphone,kantoi ngan syamira bujang..ahhaha..really funny!! hahaha ;p


ini handphone second..samsung..saye beli yang second-hand punye..iras2 macam ni la..tapi takde camera..
ni pon gune duit sendiri jugak..mase ni nak baru masuk UiTM Seri Iskandar, Perak..pakai sampai semester 02 kat sane..then,tukor tepon kat bawah ni..



ni handphone third..sony ericsson..saye beli handphone ni coz handphone samsung tu da rosak..tertarik ngan handphone ni coz suke tengok zila zildawati pakai handphone ni jugak..rase macam kiut je..haha..
beli ngan duit sendirik jugak..*ptptn sbenornye..hahha ;p




ini handphone saye beli time practical hujung tahun 2007..sony ericsson s500i..tertarik dengan shape yang nampak macam elegan and simple..lagipon,handphone kat atas tu,macam dah rosak..kerap2 teroff sendirik..handphone ni beli dengan duit elaun practical..handphone ni paling susah saye nak dapat..mak topup rm200,duit elaun tak cukup..ahahaha ;p
tapi,kisah saye & handphone ni tak lama..time balek dari cuti raye ke shah alam,time tu saye dah kat UiTM Shah Alam, tahun 2008,..time tu nak ambik bas U80 ke shah alam..tunggu lame gile kat monorail KL Sentral tu..
bile bas ade,berhimpit2 dengan segala mat indon & mat bangla...time tu handphone ni dalam beg silang kecik saye..zip tutup..tapi time tu saye dengor lagu gune earphone..seperti biase,saye suke berebut nek bas,time tu memang sesak gilllleeee...
masuk je dalam bas,saye tak dengor lagu dah..tapi saye maintain lagi..lame sikit baru saye sedor..tarik2 earphone..takde!! ingatkan earphone tercabut dari handphone ke..cek2..memang takde..gune handphone sony lagi satu tu,miskol..3kali dapat..kali keempat da tak dapat..ape lagi..meleleh jela..tak peduli da mende laen..nasib bek malam time tu..takla orang nampak ngat..hahha..
lame jugak la..baru saye boleh trime die dah hilang..hahahha..
terkilan coz saye beli guna duit elaun practical..& agak susah jugak saye nak dapat handphone ni..terkilan sangat..sangat ;'(

saye kasik handphone sony flip tu kat kakak saye..tukor la ngan handphone ni..selepas kehilangan s500i kesayangan itu,saye gune handphone ni la..ni je tak beli..ni wat sistem bater ngan kakak..hahaha

finally..currently..ini lah handphoneku..tetap sony ericsson..sony is the best lah!! (:
handphone ni saye beli awal tahun ni..saye kumpul duit dari sem lepas da..*ptptn ok..but,still my money aite?..hehhehe..
ade orang tanye,handphone ni lagi mahal sikit dari iphone..nape tak beli iphone trus..saye jawab,'sony ericsson dihatiku'..HAHAAHA ;p
honestly,banyak lagi saye tak explore handphone ni..might be this is the last handphone lah! *boleh caye ke* hahaha..depends~

**********
dalam memilih handphone..saye tak kesah kalo mahal sikit..asalkan tahan lama..asalkan banyak function,snap pictcha yang paling penting & boleh letak banyak lagu..tu je yang important..jimat..takyah beli camera & mp3 dah..3in1 gitewww~ ehhe (:

**********
okaiy..ini la cerite pasal handphone2 ku..dah takde mende nak buat..nanti takde masa plak nak stori mori..ehhee..
k..adios! ooppss~ Wassalam! (: