gian

0
COM
nak derma darah!!!!
dan dan je hari ni.....
uuuu..dah gian!! >_<"

my.work.final08

2
COM
Salam.ok.as dah janji ngan Simo nak letak kerje2 gue..silekan jenguk2,tengok2 hasil kerje gue yg x seberape ni..huhhu
my final project tuk degree,Restoran Warisan,site kat bangunan muzium lama, dataran merdeka..

*****
first kalu nak start planning,mesti kene conteng2 camni..


then,masuk phase seterusnye..conteng2 plak ikut scale..
ni level ground floor


ni level first


ni level 2nd..


*****
then,phase yang terakhir ni..kire before draw dalam autocad lah..bukan senang tau nak approve from lecturer..kene crit beberapa stage then baru boleh proceed..




*****
ni section building..part yang paling saye suke buat! hehe (:


*****
ni sketches2..development idea..









*****
this one..saye wat wireframe dari skecthup..bukan saye skecth okaiy~












*****
yang ni pulak,plan yang siap dirender menggunakan adobe photoshop..




yang ni pon edit2 gune photoshop..section




*****
this one hasil yg paling saye suke lah..hahha..from sketchup je..


*****
this one..karya yang paling saye sayang..model existing untuk site saye..

*****
ok..done.karyaku yang tak seberapa..enjoy! ;)

for my BFF

1
COM
tadaa!! ini die 1st gubahan yang saye buat for my BFF~ Miss Shakina Farhan,untuk diorang punye engagement last Dec..
we bought the blue flower togethergether..then buat kat umah die..huhu..saye amat terharu die percaye kat saye..TQ BFF!! (:
and skarang saye sedang giat memerah idea untuk die punye pelamin akad nikah..banyak mende kene pikir..yang penting, ape yang dipikir mesti boleh jadi kenyataan..meaning boleh direalisasikan la..kang kalu idea gempak tapi tak boleh buat kang tak bleh jugak kan..tibe runtuh pelamin orang..trus jadi pelamin anganku musnah kang..ehhe~
ape pon,tema Miss BFF ni kaler biru..saye dah carik2 dah..cume nak sketch then propose kat diorang dulu lah..
hopefully Allah S.W.T bagi saye idea yang terbaik! untuk diorang..my BFF..Cik Shakina Farhan & En Mohd Sharifuddin..doakan yang terbaik untuk diorang! Amin! (:


the first & the last

0
COM
lately...
saye orang pertama keluar rumah
saye orang terakhir ketuk pintu rumah
saye orang pertama bukak pintu office
saye orang terakhir tutup pintu office
keluar rumah lampu kereta pasang
balik rumah lampu kereta pasang
keluar rumah matahari tak naik lagi
balik rumah matahari dah tenggelam
matahari taknak tunggu saye ke?!!

saya ingin

0
COM
salam! hye!hye!hye! saye sangat excited hari ni coz saye baru aje menyettlekan addendum utk 1 project ni..wuahha.dengan bantuan Pak Tam & Zul..Alhamdulillah~ walaupun banyak keje tak seap lagi, tapi at least saye boleh berpuas hati, one of them dah settle..Alhamdulillah sangat2!! (:
segala pressure, segala kene marah2, segala tak tido malam, segala rushing2 kesane kesini agak berbaloi dengan seapnye keje ni..ehhee~ Alhamdulillah! skang move on to the other project yang dipospone agak lame disebabkan project yang dah settle nieh..ehhe..chayok2!! ingat azam baru,"jangan merungut!truskan keje" ;p

***********

semalam mase balek dari keje, dalam kul 12 lebih camtu, kat area2 rumah saye..saye nampak si husband memimpin si wife yang dari belakang nampak si wife macam terjengket jengket sakit kaki..tengok dari depan, rupe rupenye si wife dah sampai mase bersalin rasenye..coz die pegang perut and muke agak tahan sakit..si husband pulak bawak beg..hemmm..first time saye tengok..time kakak saye bersalin selalu gi hospital tengah2 malam,time saye tido..bangun2 pagi je tengok die dah takde..tak merase nak tengok orang sakit bersalin..baru semalam la dapat tengok..hemmm..dan saye rase tak sabar nak macam tu!! ;p saye nak sangat baby..wuahaha!
someday InsyaAllah~ Amin! (:

Happy New Year!! (:

0
COM