gomen ne

0
COM
*



i've never been good enough for anyone, anything

honto ni gomen ne



*

5minit pon ok

1
COM
attooyyaii! mengantuknye! balik koje kul 7:15a.m tadi..nyaris fah-ren cium buntut ci-ty..ngahaha..

nak datang koje tadi pon nyaris jugak..kesane kesini..hahahhaa


******

ini lah hasilnye tak tido semalam..hahaha ~.~'


OK lah..nak continue koje..
kalau mak den tau ni, mampuih2..semalam gitau die buat koje kat rumah..yang lepas2 pon camtu..kalau tak gitau camtu,nanti die risau..tak tido sampai..harap dapat keredhaan lah menipu cenggitu (>_<)"

kisah disebalik nama

1
COM
hai!hai!hai! saye ngantuk buat kerja kat site ni..sorang2.malas nak gi naik tinjau site..kerja opis ade tak setle ni..huhhuu

dalam site opis ni pulok, sume lelaki,pakcik2..pakcik tepi ni syoknye tidooo..behnyeee! cheq xleh tido na..depan2 pintu ~.~'

*****

bosan2 meh cita pasal NAMA mehh..hehe

*****
nama saye Fairuz Fadhilah Ibharim.Fairuz bermakna batu permata yang berwarna biru kehijau2an/hijau kebiru2an macam background ni..hee (: Fadhilah pule bermaksud kebaikan..or fadhilat lah kire..tapi fadhilat tak sedap, Fadhilah sedap..hee (: total nama saye tu kebaikan batu permata berwarna biru kehijau2an/hijau kebiru2an..baik ke? hahhaahaa ;p

*****
nama je macam tu..tapi kat Chilli Hill a.k.a Bukit Lada tu, orang kampung panggil saye Marie..klasik cchuuoolls!..alkisahnye, mase kecik2 dulu, arwah jiran saye sokmo datang rumah..pastu tiap kali die datang, die mesti nampak saye makan biskut Marie..tak tau biskut Marie? macam nie haa..tapi ni biskut Marie zaman dulu, skang dah macam2 perisa and jenama..

disamping boleh cicah ngan air milo, biskut Marie juge femes dikalangan kek batik..wahhh!! bile dapat rase lagi kek batik SHAKINA FARHAN buat..ngehehee ;p *hint2



*****

okeh..tu nama kat kampung sampai laaa ni..skul rendah, Sek. Keb. Bukit Lada pon panggil Marie..tambah gelap nye kan, trus la dapat lagu tema, marie india marie india..hahahaha*****
naik skul menengah, SEMSAS yang dikasihi..just normal, kawan2 panggil saye Fairuz, Firuz..no more Marie2..hehhee
*****
naik ke PLKN Tasik Chini, saye bertekad untuk tukor name gelaran since kalau bagitau nama kat orang,"eh,Fairuz bukan nama lelaki ke?" maleh nak jawab..hahha

so name yang terpilih adelah Fai..mule nak Ila,tapi macam ayu gile pulak,geli je..

*****
nama Fai terus sampai ke UiTM Sri Iskandar..
*****
dan terus ke UiTM Shah Alam..Fai juge gelarannye.. sorang member start modernkan nama Fai, Ida a.k.a Zafareeda lah orangnye..menukorkan Fai kepada Fye..
mase kat UiTM Shah Alam, ade studiomate nama Firuz, time tu lah baru teringat budak skol menengah dulu panggil saye cenggitu..

Akem jujur memanggil name saye Fi..instead of Fye(Fai)..hehhee..cute jaahhh!
*****

sampai la ni gelaran Fye..PM baru panggil Fey..emmm..ok.no prob~ ;p
*****
OK lah..mood buat kerja dah datang..so, tinggalkan ini.. jaaanee~ (:


ape maksud nama anda?! (:

honto ni gomen ne

0
COM


gomen ne..

i'm not a perfect employee..

i'm not a perfect daughter..

i'm not a perfect friend..

i'm not a perfect sister..

terlalu banyak kekeliruan..

terlalu banyak kesilapan..

terlalu banyak harapan..

terlalu banyak menyusahkan..

gomen ne..

*****

month ini

2
COM
for this month saye dapat 2 mende ni..tak lah dapat..
yang first tu company kasik pinjam..yang second, sendiri punya..
*****
untuk tatapan bff saye, Shakina Farhan..ini lah laptop yang dah berjaman tunggu..hehhe..company punye..iras macam laptop impian saye,dalam post before2..hehhe ;p hah lupe..kaler biru okaiyy! (:
acer timeline..hak office~ ;p
tu pon sebab saye kat site nanti..dats why saye dapat..sementara lahh~ (:

*****
this one buat semalam..kononnye g somewhere lah kan..suke la jadik mangsa keadaan kan..berkorban ape saje lahhh~
xmau cite panjang, wat panas je..
*****
this is my second pasport, buat kat pusat bandar damansara,sejam bleh dapat..
rm100 tuk 2tahun..
tuk buat ni, kene bawak previous pasport, tapi mine kat kampung so, tipu je hilang..muahhaaha
yang first tu pasport membazir penah saye buat..hahha..pasport yang banyak memory..haha..maleh cite..

*****
okaih..esok pulang menemui bonda & keluarga tercinta..have a nice weekends sume!! (:

saya terkilan

0
COM
a very good morning! hehe..
just nak jot down sumting..
tadi baru saje g launching lamitak kat 21..sayang,someone tu ke oversea,kalau tak,mesti dapat jumpe, coz nampak clique die ade tadi..
then makan kat la bogeda ke ape tah..makan sikit tapi bayor mahal, bukan saye la yang bayor..big boss bayor..hehhee..mane mampu saye,..errrr~
actually, bukan tu ceritenye..hahha
*****
actually, semalam 13/05 should be my finest day lah..Jumaat plak tu..penghulu segala hari..
but, bile tibe petang, this person told me,actually, wrote to me..'sy sambung sebulan,Ms Anne(bukan nama sebenar) bayar sy sama dengan gaji akak..banyak tu..terkejut tadi'..
and saye replied, 'untung awak'..
*****
then mata saye start bergenang, all my hardwork, my stay up, and whatsoever as same as level trainee sambung practical..
terus down, terus post status kat facebook tanpa berfikir panjang..emo kan! daaaa~ (~.~)'
*****
disebalik emo2 tu, terpalit jugak luka..ade sedikit menyesal cert. degree macam tak function je..
dah sama level ngan trainee sambung practical kan..see! emo lagi! errhkk!
*****
mak asyik membebel je..seakan2 tak restu kerja saye sekarang..she kept telling me yang saye patot cari kerja lain..
everyone actually yang risau pasal saye..not la everyone,perasan sungguh..cume kakak rumate saye, mak, kakak, adik, bff..sume riso..
*****
but then, pikir2 semula, dah rezeki die..
saye pon bukan hebat nak gaji besor kann..datang keje paling lambat, balik kerja paling awal..MC, EL banyak2 kali..ape lagi..bagusnye kalau saye dapat buat macam tu, tapi saye ni macam skema jugak orangnye..hahahahaa..yelahh..every rezeki tu, kite kene tau berkat ke tak..in order nak tau, kerja lah dengan cara yang betul..
*****
ooppss lupe nak tambah..ini bukan sesi ngumpat boss dari belakang mahupun yang seangkatan dengannya..there's no such thing..cuma,mahu mencurahkan rasa hati,rase terkilan..as usual..hehhee (:
*****
no heart feeling



Nur Kasih The Movie

0
COM

yeaayy!!! (:

tutorial paper A1 lipat jadi A4

0
COM
Hai3! mari kite belajar cara nak lipat kertas A1 jadik A4..
*****
ok..kite ade paper/drawing yang bersize A1

(1) secara landscape nye..kite lipat tengah2 die

(2) pastu amek belah atas..lipat ke arah atas macam pic bawah ni..

(3) pastu lipat plak bucu die cam gambo bawah ni..purpose die tak tau ngape..nengok contoh buat,saye pon buat le..

(4) then after dah lipat cenggitu,amek sample paper A4, ukur size nye..then mark,gune sikat ke,kuku pon boleh ~.~'

(5) then lipat (dari mark a4 tadi) ke arah dalam..tengok gambo ni..

haaa..nampak tak paper ni makin mengecik..haaa..lipat lah sesedap pandangan mata..
yang tepi belah kiri tu kasik lebih sikit sebab nak bind ke,ape ke kan..depends

tadaaa!!! dah jadik A4..

hah! amek ko..ni kalu kat kedai,lipat ni aje dah 50 sen satu..ni ade 140 keping~ hameekk~

Alhamdulillah,finally..after non-stop sesi lipat melipat..mase yang diambil adalah dari kul 1:00 a.m til 5:00 a.m..kire sendirik..

*****
motif post ni sebenarnye bukan nak crite sangat cara melipatnye,tapi ade la sikit..sharing is caring ye dok?..
*****
motif utama adalah,mau menceritekan si pelipat ni yang sokmo lah buat keje yang sia2..beria bersengkang mata,alih2 tak kene submit pon..MashaAllah~