jakun! ;p

0
COM
weehuu..what a lucky day today lah..hehuhehu..kembang kempis idung..hahahaa..1st time nek BMW woo..x kesah la brape series BMW ade, tapi yang saye naik rini, BMW 6 series punye..macam gambor kat bawah ni..hehe



first kene pelawa, refused tak nak naik..sebab takut nak naik kete mahal.sumpah! haha..tapi bile dah dekat dengan kete tu, 1st tengok side mirror terlipat..niat dihati nak betulkan, tapi Ken tak cakap suruh betulkan pon, so saye ignore jelah..dah masuk kete, baru la tau..kene betulkan dari dalam ;p ..hahahahaa..

'waaa..i 1st time naik bmw ni'..sambil senyum ketaq2 bibir tak henti2..hahahha..Ken diam je,sambil gelak2 sikit..low profile~

bile kat jalan, sorok muke sikit, malu, macam tak layak nak ade dalam tu..hahahhaa..



ni la interior die..but of course driver belah kanan..emm..experience, takde beze pon kalu naek ngan kete biase coz Ken tak bawak laju pon tadi..'i biase bawak laju, 140 macam tu, tapi u ade, i taknak bawak laju lah'..aawww, then saye kate,'oohh, yela,skang kete banyak kan, u tak boleh la bawak laju2'..he replied,'eh, no lah, i boleh je bawak laju even kereta banyak pon'..emmm..ok~

then, sampai kat rumah, saye kate babai, Ken still ade, pelik! saye tak tutup pintu rapat ke..then Ken turunkan tingkap, 'aiyaa,lelaki kalau hantar perempuan,die tunggu perempuan masuk pagar dulu, baru die balik'..terus lari2 masuk pagor then kate babai n thank you lagi skali ~.~' mane la cheq tau..

lucky kenal Ken..seorang yang sangat baik hati, low profile..bertuah wife and anak2 nye..hehu..

nak BMW? taknak lah.. nak pakwe ade BMW? takyah lah.. penah mimpi nak ade BMW? takpernah lah..konklusinye, tak mau lah..takot naek kete mahal2.. saye tetap mimpikan SWIFT saye..hehe

mau senyum sampai tido..macam mimpi saje dapat naek BMW..adooyyaii (macam Johan cakap) ..hehe ;p

congratulations!

0
COM
nah..ni die gambo untuk wedding Izhar kecik tempoh hari..

click pic utk view yang lg bes..hehe


*****


Selamat Pengantin Baru untuk Izhar Hasim & wife nye..semoga kekal hingga ke anak cucu..Amin~


pic by fye




pic by faiz

struggle!struggle!struggle!

0
COM
semalam, kenduri Zasim, congrats2! tragedy jugak untuk die, cermin kete kene pecah..sorry for that. semalam agak ramai lah jugak datang, dekat kan..yang penting semalam happy! pas gi kenduri, masing2 split out..saye, Honey, Ceroi, Capang, Rafi, Fikri n aweks, and jugak Asnorul ke JJ Bukit Raja, tengok green lantern..sgt le burink! terlelap haku..hahahaha..end of yesterday.macam tak cukup je..huuu


*****


hari ni agak tak sihat. selesema,batuk, sengal2 badan. ala2 nak demam, tapi belum la.


tapi itu bukan alasan untuk tidak pergi ke site. chewah! padahal, ade mende nak settle kan ni. kalau due date lambat lagi, might be saye mc je rini. tapi 24hb ni kene submit pade client site ni, so, saye taknak lah meninggalkan team besar ni camtu je, walaupun saye main peranan kecik je, tapi saye mesti kene ade, saye mesti kene tau semua mende.


hidup kene struggle!struggle!struggle! hahahaa..


aduyy..nak uplod gambar site sikit, nak bagi tengok, tapi wifi cni lembap semacam je..nanti lah eh..


malam tadi memang tak larat habis, nak siapkan banner Capang tu. ade 4 option,tu je la yang termampu. tak tau la die pilih ke tak yang cheq buat..huhhuu..nak uplod jugak, tapi tak lepas pulok..


ok lah.itu aje lah.

HAVE A NICE DAY EVERYONE!! (:

happy abah day! (:

0
COM
'abah dah balik! abah dah balik!'
terngiang2 lagi time kecik2 dulu, lompat2 depan pintu dengan adik2 bile nampak abah balik naik vespa die.


'cepat naik rumoh! abah dah balik!'
teringat time die balik je mesti kene pura2 ade kat dalam rumah.die tak suke sangat anak2 die main luor rumah.


'ini main kat mane ni! kemuncup banyak kat seluar ni! Ni! ape tak pandai jaga anak ni!'
teringat die marah kat mak kalau seluar anak2 die ade kemuncup.


'abah,nak besikal.nak blajo bawok'
teringat suke2 ati mintak kat abah basikal.


'tengok! abah bawak lepas tangan lagi,akak boleh tak?'
terkenang wajah ketawa die. bagi semangat kat anak die ni, lutut luka2 baru pandai kayuh.


...terlalu banyak teringat dan terkenang perlakuan abah. paling teringat peristiwa2 terakhir abah nak pergi..

* abah pergi mengail dengan kawan die. lalu tepi kubur,die kate kat kawan die, 'ha.tak lama lagi aku kat sini lah'


* lepas mengail, abah bawak balik udang, bergurau dengan adik lelaki saye,lain kali ni. semacam tau die nak pergi..

* abah marah sangat kat abang tiri sebab buat hal,sampai semput2 die kejor, alihnye terduduk letih.

* abah marah sangat dekat kakak saye, pergi rombongan tak beritahu die. sampai tersedak, tersembur nasi masa makan malam, saye terdiam takut.

* abah marah sangat dekat saye, masa die tengah bersiap2 nak keluar, saye akan selalu duduk belakang die, soalan lazim,'abah nak pegi mane?', tapi masa tu saye tak tanye, saye diam, tengok die sambil batuk2. die marah saye makan ape sampai batuk2, saye diam, takut.

* abah nak keluar, perlakuan lazim,salam cium abah, tapi saye tak, masa tu saye tengok je die.
_________________________________________________

cuma 8 tahun saje sempat bergurau,ketawa,peluk cium abah..tapi saye bertuah berbanding adik bongsu saye, 17hari selepas abah pergi, baru die jenguk dunia..

paling lucu, lepas abah pergi, saye tulis surat, janji akan cari siape yang langgar lari abah.surat tu saye tanam dalam tanah tepi rumah, dengan harapan abah akan baca....


Selamat Hari Bapa ABAH! semoga tenang disane. doa2 kami, anak2 abah selalu untuk abah..aman dan bahagia lah kat sane ye abah. Al-Fatihah~

_________________________________________________

tipulah kalau saye kate tak rindu abah. saye sangat rindu die ;'(
0
COM
hari ni sangat takde mood keje.
kat site.
risau.
24th tak lama lagi.
banyak lagi mende tak siap kat site ni.
nak saye tolong? tahun depan la siapnye.
dari semalam asyik terngiang je ape Nissie cite pasal kawan die yang baru kawen tu,iisshkk3.
takot cheq nak kawen lah camni..Nissie2~ awayt la hang p cita kat kitorang.hahahaa (>_<)"
nanti 18hb masuk semsas,my other lil bro punye hari kecemerlangan. yela~ cheq dulu x cemerlang, x dapek 8a PMR, xde cemerlang2 ni..huhhu
ni kene bawak mak,xde orang nak bawak die katenye.sian pulok. hari ahad tu pulok, g kenduri Izhar kecik kat Klang.belah lelaki.
rindu pulok kat anok buoh. lame dah x jumpe. sob3! (:
k lah. out dulu. nak carik mood buat koje.lemaauuu je nie haa.
HAVE A NICE DAY UOLLSS!!!

congrats!

0
COM
congrats Hazama!! (:


(tibe terbayang my lil bro melonjak2 gembire bile Hazama menang..iisshhkk3)