syukran..syukran

0
COM
Alhamdulillah..
walaupun hari ni hari tak baik untuk Kak Nana (kene rompak:tayar kene pancit/beg kene ambik)..dah la kat shell yang saye selalu isi minyak,shell yang sederet ngan lrt bangsar tu,menghala ke kl sentral tu..pack tu kat situ, but still boleh buat keje rompak2 ni..aduyai..Iranian katenye, ikut dari bank katenye..SO,GIRLS!! HATI2 TAU..TERMASUK LA DIRI INI.
dalam beg Kak Nana tu ade agak banyak la cash, yang suppose jadik duit raye kitorang (taktau pun ;p)..but then skang kene kuar cek lagi..so, dapat la duit raya..Alhamdulillah~ then tak tertahan terharunye, menitis la tibe2 bile dapat cek tu (sambil tenung cek tu lame2 ~.~')..

*semoga Allah balas perbuatan yang sepatutnye kepada si perompak Kak Nana.

bunga

1
COM
haihaihai..masih enggak tidur ya.tadi lepas Maghrib, kapla saket gile..pastu tido, bangun..moreh jap. pastu makan panadol, tak tahan saket gile..

then skang ni segor plak mate, kapla pun tak saket lagi..

dari pagi semalam excited buat mende ni..nak menebus kesalahan sebab buat gambar prewed tak cantik ;'( maaf ye..tak menang tangan..


ni tak sabar nak jumpe membe2 SEMSAS dis saturday..geng yang same lagi join..pelik nape yang laen2 yang available tu tak join..tak cool lah.hahhaa ;D

eh! terpacul plak muke budak celoteh ni..HAPPY BIRTHDAY Ain! 19.08.2011 -- genap 3 tahun..kene beli hadiah ni..kang menuntut lagi kang ~.~'

Maher Zain - Ya Nabi Salam Alayka

0
COM
yeaayy! dah publish! thank you En Maher Zain! ;)

Tanah Kubur

1
COM
kawan2. marilah kite mengambil iktibar dari cerite2 dalam tanah kubur ni. dekat astro oasis, jumaat; 07:30malam..tapi saye tengok time sahur2 (ulangan), weekdays..

*****
bukanlah saye bagus sangat nak promote2, nak bercerite pasal semua2 ni..tapi saye seorang hamba yang tak sempurna..sebab tu, bile tersedar, saye akan post..bile rase syahdu, saye akan post..saye ni jahat orangnye..banyak lack sane sini..that's why saye sharing2 kat sini ape yang saye tengok, ape yang saye dengar..sebab mende2 tu menyedarkan saye..menarik saye dari terpesong, InsyaAllah..
*****
sentiasa lah ingat, Allah itu Maha Mendengar, lagi Maha Pengampun..kalau kite jahat, tak selamanya kite jahat..diri sendiri yang kene bertindak..tak payah nak tunggu orang suruh, tak payah nak dengar perception orang kat kite..buat ape yang kite rase betul.tak payah nak pikir, 'ooo,i tak moden la nanti kalau macam ni'..'ooo,ape kate kawan i kalau i macam ni'..nanti kawan kite tu tak tolongnye time disane nanti..
*****
sedih jugak saye..tengok orang Melayu Islam dah tak rupe Melayu Islam dah skang ni..ramai pulak tu..nak tegaskan lagi, saye tak alim mane pun nak berbicara pasal ni..tapi saye risau, because i care..saye takde kuasa nak mengarah, menyuruh..tapi saye berdoa saje lah..moge Allah bukak kan pintu hati masing2..hiduplah dengan cara yang betul..
*****
bak cerita Wardina, dulu, kawan2 die bile nak happy,nak enjoy..semua pegi club,minum2..then, dah habis minum2,terlompat2 menari tu..seronok tu habis..sampai bila? sampai bila nak macam tu? - itu cerita dia lah..saye sokong
*****
dari sek. rendah, sampai ke sek. menengah..Ustaz/Ustazah saye tak habis2 ingatkan saye, jangan sesekali minum air kencing syaitan tu, membeli/menghidang/minum..semua tak boleh, tu dikire bersubahat..berdosa. sampaikan kalau kat market2 ke, saye nampak je mende tu, dalam tin ke, dalam botol ke..saye anggap haram macam khinzir,memang takleh sentuh langsung..
*****
pelik..kenapa tergamak orang2 Islam ni minum mende tu.tak takut ke? again, saye bukan orang yang bajet bagus sangat nak tulis2 camni..tapi tangan laju je ni menaip..maaf ye.maaf banyak2 kalau ade yang tersinggung..

ok..kite sambung..
*****
tak cerita pasal pakaian nye lagi..again and again saye tulis, saye pun aurat tak sempurna tutup..saye tak mau sentuh yang terjojol sane terjojol sini tu..sensitip saye rase..biarlah saye sentuh tentang mende yang simple saje, rambut, yang saye rasekan aset penting/ should i say, mende yang memulakan segalanye towards tak tutup aurat..tau tak, bile lelaki tengok rambut perempuan tu berdosa..tapi, perempuan yang mendedahkan rambutnye yang membolehkan lelaki menengoknye adalah 10 kali ganda berdosa..balasan di akhirat nye pulak, rambutnye akan digantung sampai menggelegak otaknye..akan berterusan sampai la 60 tahun akhirat..haaa

saye duk pikir, kalau lah perempuan2 Islam ni tak mendedahkan rambut masing2/kire pakai hijab lah..takde maknenye nak pakai baju terjojol sane, terjojol sini..betul tak? sesuai ke? hahahaa..kalau kite pakai hijab, ade ke nak pakai skirt paras lutut/singlet? takde kan..tak sesuaii k..nak tau balasannye di akhirat, google please..cari sendiri, baru kite hayati, fahami semuanya..

motif ceritenye disini, rambut tu mahkota perempuan yang hanya boleh dilihat oleh suaminye sahaja (adik beradik lain cite)..kalau kite ni perempuan yang berhijab, pastu buang hijab kite..kite cenderung untuk memakai pakaian yang seksi2..walaupun terlintas dihati, 'nanti2 lah' 'tak ready lagi', tu semua alasan..beringatlah, kite tak tau hidup kite ni sampai bila..jangan ingat semua orang sempat tua..bukan masa tua saje nak bertaubat, mule lah dari sekarang..
*****
takmau membebel panjang, macam mak2 plak rase..just,beringatlah selagi kite sedar..bertindaklah selagi kite mampu.. same2 lah kite, terangkanlah hati kami Ya Allah..Amin.

Alangkah Indahnya Hidup Ini

0
COM


hayati dan fahami

cerita

0
COM
Salam. selamat pagi! selamat sahur.
just nak share cerita, hari tu, kakak rumah ade cerita pasal Rasulullah S.A.W junjungan kite, dengan solat tarawikh. Issue nye pasal hukum solat tarawikh ni, wajib or sunat. Ini based on ape yang kakak tu cerita lah, saye tak sure macam mana real story yang disampaikan Ustaz to kakak rumah saye.
*****
Rasulullah S.A.W tak selalu mengerjakan solat tarawikh di masjid, sahabat Baginda bertanye, kenapa tak selalu ada, Baginda jawab, Baginda tak mahu solat tarawikh tu dianggap wajib oleh Muslim2 yang lain (at the same time, Rasulullah S.A.W mengerjakan lah solat tarawikh di rumahnya). Ini sebab, Muslim2 yang lain selalu tengok, selalu ikut ape Baginda buat.
Lagi satu, Baginda menunaikan solat tarawikh 8 rakaat, tapi 8 rakaat Baginda sampai ke pagi, bile Rasulullah S.A.W baca habis 1 juzuk, makmum ingatkan dah boleh rukuk, then Baginda sambung lagi juzuk seterus2nye sampai la habis 6 juzuk Al-Quran Baginda baca. Subhanallah, kalau kite, 8 rakaat tu kire nak cepat je. Subhanallah2.
*****


mendengarkan kisah Baginda, betapa molek dan sucinya hati Baginda. Alangkah bertuahnye kalau dapat jumpa Baginda. Sebab tu saye selalu dengar lagu Raihan - Alangkah Indahnya Hidup Ini. Syahdu~

big crush!

0
COM
Having a crush on someone is one sign that you're growing up.


ngehehe..nak pilih mane satu ni..HAHAHAHAA ;D introducing Mr Deeks form NCIS LA & Mr Reed from Criminal Minds..hihihii..suke watak diorang ni, cakap banyak(bukan yang annoying punye), macam pandai, and they both macam ade similarity, watak yang diorang berlakon lah..suke3! ;)

Alhamdulillah~

0
COM
selamat berbuka semua! ;)
hari ni saye berbuke kat opis lagi, macam hari semalam.
semalam saye berbuke air sajo,tapi balik rumah,melantak nasi goreng gunung kakak rumah..huhu..
*****
Alhamdulillah sangat2~ baru rase nak down,syahdu2 sebab kegagalan diri menyiapkan kerja dengan cepatnye membuatkan diri ini tersadai bersendiri di kantor..haaa,amek..haha ;D

*****
tengah struggle siapkan defect list ni..sikit lagi..kemaen lagi contra****..suke2 nak tuding2 jari..suke2 nak tuduh2, semata2 nak menyelamatkan ass sendiri..OMG! takpe, selagi saye boleh sabor, saye sabor..melatih iman saye at the same time mengajar saye siape manusia2 di muka bumi yang besor ni..huhh
*****
kenapa kerja tak habis2? entahla,taktau nak jawab macam mana..pernah org tanye,'keje ko ni macam mane? nape terok sangat kejenye? pelik jugak'..*terdiam*
*****
some people kate saye bertuah, kerja2 je terus involve dengan project ni..yupp! saye bertuah..tapi saye banyak sangat lemahnye, taktau tu, taktau ni..gather around people yang dah 10-25 tahun kerja..saye baru setahun jagung manis je..kadang kene gelak, kadang orang pandang atas bawah..tapi nak tengok layout pun tanye cheq jugak..lalalalaa ~.~'
saye anggap ni permulaan saye la..experiment, experience, nak kenal orang..tapi ni terus giant punye, bukan nobita..aduuyy..banyak pancaroba nye..pernah nak quit, ade je yang halang..dah hampir quit, rase macam ni la jalannye..rase macam ni la starting nye..tapi,takde yang mudah dalam dunia, enough said..
*****
ok lah..nak sambung buat koje + makan aiskrim nie ha..cukup2 la layan emo berbuke sorang2 kat opis dari semalam..hahahaa ;p k..chauchinchau!

8

0
COM
Alhamdulillah..syukur sangat2, dapat lagi merasa Ramadhan yang ke 8 ini..
malam ni, kat mont chilli, ade tahlil arwah abah kat masjid, maaf bah, tak dapat join, tapi ni akak nak gi masjid japg..tengah spin baju & tunggu kakak ni..InsyaAllah, mintak doa akak sampai kat abah..Amin~
pagi tadi dari temerloh kelam kabut balik kl, kejor meeting punya pasal..140 all the way..then for the 1st time 150..hahha..jakun! ;D
sekarang sangat2 la busy tak hengat..pegi je site, tambah koje, pegi je site, tambah koje..rase nak duk office je..kasik settle sume mende dulu..ni sume sebab nak handover dah..tapi saye tak sure la pulak bile ;p
15hb ni ade function sign2 ape tah,tu yang gelabah semacam tu..dengan design macam ape2 tah..tula..cut cost lagi, nak cepat lagi..hameekk~ i wish i could start it all over again..ffuuu~
k2..got to go! jom2 terawih! sayoonara! ;)

Promo | ماهر زين - يانبي سلام عليك

0
COM


tk sabar mau tengok yang full punye ;)

Syukran En Maher Zain!

Someone Like You

0
COM
layaann~

batal

0
COM
ini saya kidnap from Mr Lokman Hakim.TQ!
*****
sharing aje..reminding myself and you,you,you,youollss lahh! ;)

Pumped Up Kicks

0
COM
ngantuknye! meh layaaann~


wiken ritu

0
COM
hahh! sungguh pantas orang2 kat site ni. semua balek awai na. 4:30 je lesap sume orang. saye plak, dari tadi ngantuk tahap gaban ni. tapi ditahan2 je mata ni. diorang soh balik je rumah, tapi rase bersalah kan. duduk jela sini dulu. nak buat kerja, dari tadi dah tersengguk2, meja kat main entrance pulak nie ha. so, nak mengelak rasa bersalah, meh duduk kat sini lagi, update blog..hahha ;D
***********
hah! ni time balek hari kelmarin. mak masak ikan patin masak tempoyak. peerrghhh! sedap gilleee! terliuq nie ha..aduyaii..
pastu bawak adik2 cheq ni p McD kat mentakab, tu jela McD yang paling dekat..hahha..punye la sesak, just take away je..adik lelaki cheq tu yang beria nak..

then, petang nye pi jalan2 bawak budak cenonet..lalu masjid ni..dah nak siap dah ghupenye..huhhu..
then, nieha.budak cenonet yang banyak pe'el nye..huhu..
ni lah yang paling ditunggu2..makan dorian! puass! ;D
**********
then malam ade kenduri kat rumah mak abang ipar, then adik die panggil koi, 'Marie'..rase dekat dengan jiwe..dah lame orang tak panggil koi Marie..huhu

Harapan Ramadhan

0
COM
Salam Ramadhan! ;)

bulan yang mulia, semoga semua amalan diterima Allah, di bawah keberkatanNya, Amin!

Maaf salah dan silap.

untuk membe yang jauh disane, jangan nangeh2 na, puase elok2.hehe