dem3 day

0
COM
sambil makan2 cornflakes yang dah expired ni..nak taip2 la..harap2 la tak cerry berry makan cornflakes ni..emping jagung je puunn..
today such a messy2 day for me..tak cukup kene marah kat meeting sambil berjijiran air mata..plus keje bertimbun :$ ..plus dapat tau boss balik minggu depan dr outstation..plus kene sound amek cuti tak bitau boss besar..aduhaaii..
gaji tak masuk lagi..claim apetah lagi..ot memang tak nampak langsung la (mane ade ot ~.~')..
ok karut semua..baru je pas post kunun2 cheq ni kuat la..hampeh je..kejap je dah down..
kepala sangat serabut..time2 gini la nak serabutnye..time2 nak cuti la tetibe keje bertimbunnye..time2 nak cuti la tetibe kene sorang2 je handle kaann..dugaan2
tapi cheq tak kire..khamis cheq tetap coti..makanye, malam ni nampaknye tak balik rumah lah den..kalu tak,kang bile boss n PM cheq dah masuk office kang, mule lah serabut time coti nanti..tak mau..tak mau..
******
keh..gambor kat bawah ni..1st renew roadtax..ni gune online sebab time roadtax expired, time tu la baru nak renew..HAHAHAA
nak cite..kalau bayar insurance ni, elok bayor kat tempat nye terus lah..meaning to say, kalu gune etiqa takaful, straight g bayor kat etiqa..ade rebate, discount and macam2 lagi..so lagi rendah lah kene bayor dari bayor kat agent/myeg..ngeh3
kene bayor insurance dulu baru boleh renew roadtax,ofkos la kan ~.~'
disebabkan geran fah-ren ade kat ambank temeloh, so terpaksalah cheq renew melalui myeg..roadtax saje harge rm20, plus express delivery rm20 and service charge rm2.75, total up rm42.75 dibayar through maybank2u.. kalau taknak kene bayor mahal cenggitu untuk roadtax, boleh jugak..renew insurance before roadtax expired and tak payah la gune express delivery..hehe..ada paham?
chingg3..tengok la ni..buat kul 2:oopm, kul 5:00pm dah sampai..tapi melayang sket la..tak digalakkan..22.75, dapat mcD duorang tu..hahha

Photobucket

k2..taknak melalut..nak settlekan keje..tomorrow je dah nak seapkan sume ni..
khamis cheq coti sampai selase (harap aman lah coti den)..
khamis nak g berinai ngan Shake ngan Nojie..uuuhhh..neves denn (lebih pulak ;D)..
oopss, Omma ade gitau die dapat inteviu,banyak option plak tu.jeles2..Alhamdulillah, all the best for him lah..dah nak keje dah die..gambattene!!! ;)

can i have a job that doesn't require me to cry?

0
COM
MasyaAllah..penatnye..
hari ni 23th Sept. 2011..penghujung minggu yang hectic ni..tak sempat langsung nak carik2 bunge ;'(
mane taknye, semalam saje pukul 7am balik rumah, dan landing je..pastu meeting jumpe pelanggan yang 'dikasihi'..stress!! can't say much :$
pumpangpumpang..berderau darah..kencang je jantung..rase nak korek mata sekor2..tapi ape yang best..saye sangat kuat hari ni..biase nye bile orang pumpangpumpang depan mata saye..truih saye nangis..ni tadi saye sangat kuaatt!! menahan tearssss...abes je meeting, masuk je lift trus meleleh..bukan sebab sedih ke ape..cume MARAH sangat..marah yang campur dengan penat gile..camtu la..
tonite balek kuantan ngan Nojie ngan Shake..safe journey for us! ;)

finally..congratulations! ;)

0
COM
enjoyy~

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

you are cordially invited...

0
COM
ho yeahh!
Photobucket
view from level 5..
Photobucket
mesti ade.....
Photobucket
nice..nice..nice....
Photobucket
part of the team..bile meeting ade je yang digaduhnye, dituduhnye..somehow, can't imagine if someday dah takde nak gaduh2 ngan diorang lagi..
Photobucket
becak pun becak lahh! ;p
Photobucket
Dato' Raziff and Dato' Fadzlee yaawww!!
Photobucket
ini Puan Zuraida & Puan Suhana..
Photobucket
their team..
Photobucket

Photobucket
ini Puan Suhana & Mr Chia..
Photobucket
PM yang bajet bestt..En Azuddin..
Photobucket
mereka2..
Photobucket

Photobucket
finally..dapat snap!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

* even ni majlis penyerahan kunci saje (bukan handover from us lagi) , rase sebak tu ade..sebab almost done!! ape pun, hopefully everything went well lah! ;)

jakun! ;p

0
COM
Photobucket

wahh!! excited pulak baru tau cenggane nak letak gambor besor2..da lame nak try, tapi xde mase nak cari2..hahahhaa ;D

check out this tutorial by Kak Arnie..
click sini!
selamat mencube yep! ;)

designer bersekutu

0
COM
fuhh!! dalam resah2, akhirnye..sudah mau siap ini project..my 1st involvement..bagus lah, 1st dah dapat project fast track yang memang...memang...tak tau nak cakap ape lahh..Allah saje yang mengerti..and my boss lah ofkos ;D ..involvement saye bukan lah besor sangat,what do yu expect from junior designer macam mak ni noxx..ahahh..tapi betulla, young girl, orang pandang atas bawah je, nak2 project mega cenggini..En boss lah kapla nya..takde makna tanpa En ngan Raziff..saye cume buat yang detail2, assist2, jumpe2, note2..cume tak dinafikan lah, peluh saye banyak jugak la keluar for this project..i wish lah dapat start smule, i wish lah banyak lagi masa..sebab start2 dulu, banyak mende saye tak tau..itu tak tau..ini tak tau..bluurrrr gile!! hahaahaa ;D ok la..enough3..dah nak abeh dah pun..nak cek defect2 je..semoga semuanya ok2! ;)
bawah ni saye dengan PM saye, En Raziff and En Faril..harap2 semuanya ok lahh..
skang dah nak final completion dah..please3..need to move on..nak mende yang fresh pulak..i start dari last year ni, agak setahun jugak la involve..ok2..back to work! enough taip2! bubbyyee uuoollss! ;)

kerja kuat!

0
COM
fuhhh!! tuptaptuptap..dah dekat dengan harinye..neves denn..neves bagi pihak Shake la..ekekee ;D
tengok bunge terpenyek ni..time ni buat before tido, tak sempat abeh tarik2, dah lelap..bangun pagi, dah terpenyek dah..ehhee ;)
then, ni dalam kotak besor..banyak lagi ni..to my BFFs..please dun expect too much/high from me..i'll try my best for sure..hope the best for both of you kehh! mmmuuahhx! ;)
dalam kete pun jadik jugaaakk..biase la..ulang alik kl sentral tu, for sure jam punye..tu bawak je masuk kete.dalam jam tu, dapat 2-3 bunge skali..haaaa..mase tu kene appreciate..timing is everything..tak gitu..ahhahh!
nt nak jumpe my BFF, nak diskus further..lancarkanlah semuanya Ya Allah~ Amin3..

Bunga Kantan

2
COM
ok..balek raye ritu, bawak anak2 buah gi bandor..gunting rambut la..cari tu la, ni la..ni si Faris rambut raye..
pastu ni si Ain and kakaknye..takut budak ni naik motor tonggek ni..isshk3..kalau nak naik nye bukan maen lagi..

pastu gi pasor, beli ape yang patut..si kenit ni pun sibuk juge..then..malam raye tu, sibuk duk tolong mak kupas bawang, alih2 tengok alas ni..aaaaa! client3! hahahaa..trus snap gambo..ok, bukan nak cite pasal ni..
nak cite pasal laksa mak saye ni..1st raye every year mesti la buat laksa ni punye lah..
ni bunge kantan yang banyak..macam bunge sakura la plak..

then ni diaaa(sebut cam org kedah sket! ;p)..mak buat 14bungkus laksa n 2 periuk besor kuahnye..
zoom in sket laksenye..
zoom in sket kuahnye..time ni suke tengok..macam bubur daa..
ni ramuan2 untuk pelengkap laksa ni..fresshh yaww!
tok pun tolong tumbuk sambal taww!
ni part of sayur2 nye lahh..every year saye tukang potongnye..
ni complete sayursss..

tadaaa..final nak nyum2!! sorang kawan saye tak tau macam mane rupe laksa ni..macam ni la..saye tak tau nak bagi nama laksa ape..laksa pahang kot eh..sebab die kate, laksa johor lemak jugak, tapi lain rupe..
sebab laksa ni la, first raye saye kat rumah je..sebab laksa ni la, saye berpeluh sakan memotong, membasuh, menghidang, blablabla..last, dapat makan time dah penat gile da..hahhaa ;D

Kereta Raya

0
COM
tu dia..Fah-Ren semangat nak balik temerloh..servis time!! ;D jem jugak la!!! dah set appointment pukul 10..terpaksa la kol, kate lambat sket..biase servis kat PJ,dis time servis kat tempat die first time jumpe saye! ;P
dah sampai..nasib baik dah book..berderet kete..
nie la first time dapat tengok Fah-Ren kene servis..kalau kat PJ tu, duk melanguk jela dalam waiting room die tu..nasib bek ade biskut+air..
time ni la menyibuk kat technician2 ni..tanye tu,tanye ni..minyak ape..minyak tu, minyak ni..blablabla.. time ni la dapat tengok die tukar minyak,blablabla.. then, tak terase la 2jam servis tu lame sangat..
'kereta raye' sebabnye..si Fah-Ren ni over raye nye..servis lagi mahal dari blanje raye den..tapi nak die sehat kann..
tadaa..ni next servis..lambat lagi..yeayy! ;)
as usual, balek je temerloh, mesti gi mandikan Fah-Ren kat cni..d best cni..senang, cepat..murah..tapi skang ni dah naik..dulu cuci saje, rm4..vakum,rm6..skang cuci saje, rm5..vakum, rm8..huhh
ready!
set!
go! ;D
bblluuusshh!!!
and..as usual lah..lepas basuh je, mesti hujan punye..no luck lah ;p