Big Bang Card : Kawaii!!

0
COM
thanks a lot BIGBANGWORLD for updating! ;)
hope it's alright for me to re-post.....some :)
thanks a lot.
it would be nice if i have each one of it >.<"
itsumo arigatou gozaimasu!! ai..ai(shi?)..sukidayo~

G-Dragon: the KING

0
COM
he's too skinny
some day, i hope he can rest well enough
he just works too much
take care GD :)

wishing her lots of luck

0
COM
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
*****

*****
baru je tengok status die
my ex-boss
the most strongest woman yang pernah saye tengok
*****
semangatnye kuat
dedicated
hidupnye untuk kerja
ambik berat
and tak lupe..sangat pelupa orangnye
tapi kadang2, kite tak dapat expect ape yang die ingat sebenarnye
mende yang kite sangka die tak ingat tu yang paling die ingat
hiihhii
*****
client/supplier yang 1st time tengok saye, mesti tanye .."eh, are u related to Intan?", "anak sedara Intan eh?", etc..
maybe kulit kami same kooott
tu yang diorang curious tu :D
*****
saye nak tulis pasal experience keje, tapi takde mood lagi
basi dalam draft je la tu.hahhaa
*****
dulu, before masuk DLX, azam kuat nak berbakti kat situ at least 5 tahun la
sebab nak naikkan DLX
terdorong dengan semangat Cik Intan
after 1 setengah tahun, macam2 jadi
macam2 terbongkar..
..tu yang blah dulu
tu pun after 4 kali tukar date surat
sayang gile koott nak tinggalkan rumah kedua saye tu
what to dooo~

*****
ok lah
saye doakan Cik Intan sukses dunia akhirat
amin
she's the coolest & greatest boss i've ever had
*****
miss her



i'm early burt! :)

0
COM
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
*****
tadi duk godek2 blog abg nara
baca die post pasal citizen 2020
korang boleh try jugak, click kat sini
comel2.ok lah.meh tengok ape jadi kat saye 2020 :)
***

tadaaa!!!! hehehe..try la uoolss :)

kawaii ne

0
COM

sibuk je la saye ni
ape diorang update, saye sibuk nak update jugak
hahahaa :D
because i love him sooo much! >.<
k people
oyasuminasai! mmmuuahh!!!

bossy bossy

0
COM
'Many people have very rigid, limited opinions about the ‘’right’’ way to live, what we should want out of life, what we are ‘’supposed’’ to be like and most are very happy to share these thoughts any chance they get. People who differ from these molds are often the target of gossip, judgment and criticism.'
'People are always going to have their opinions, which are informed by a variety of factors. They will be rigid and it is unlikely they will change. They have very fixed ideas about how things are supposed to be. Ideally, people should not assume or they should not judge and just accept people are different and they want different things out of life and have different beliefs. But, this is not how it goes. Talking about others is very second nature and most people cannot resist the urge to weigh in.'
'Since we cannot change other people’s perception of us, the only thing we can change is how we react to it.'
please read more here


nightmare!!!!

5
COM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
********************

alamak
dah lame tak dapat nightmare
malam tadi mimpi pelik sikit
(cerita fresh dari ladang ni >.<)
environment macam kat asrama, tapi bukan SEMSAS nye.laen laen..
tak ingat the whole story
tapi ingat time dengar bunyi, bunyi macam hantu(saye pun tak tau bunyi hantu camne,tapi the way saye dengar, saye assume tu hantu) hahahaa
rupenye tu bunyi orang bagi warning
tsunami nak melanda
MasyaAllah
time tu saye memang nampak real air besor macam ombak tu
macam ni la lebih kurang ngeri die tu
pindah tempat lain
then lari2 tetap selamat
pastu tak ingat dah
bangun Subuh macam terhuyung hayang sikit
pinoorr rase
***
pastu kul 8 baru tadi gatal sangat nak lelap mata
kat kl ni, saye mengamalkan tak tido lepas subuh
kalo ngantuk2 pun lah, tido after kul 07:30am
kan ke pagi2 tu puncaa rezeki
walaupun saye tak kerja skarang, tapi saye tetap percaya itu :)
pastu
datang lagiii
mimpi yang buat saye penat gile!
dah lame tak dapat mimpi penat2
mimpi saye nak jumpe Shake
Shake & family bermalam kat rumah saye
Nojie pun ade
pastu nak keluar, tengah siap, baju saye seme takde
time tu Shake dah lambat nak g airport
so die ngan Nojie turun dulu
(no idea rumah saye tu rumah camne, katne) hahhaa
so, saye tensyen gile cari baju tak jumpe
last2 jumpe baju
then turun, tetibe saye sampai kat park
die ala2 Bukit Cahaya kat Shah Alam tu
tapi besaaaarr lagi
pastu dah jumpe, nak balik nak kuar kat main entrance tu
tetibe ade membe skolah
jalan2 same..lelaki,2 orang (tak ingat sape)
pastu saye turun tangga, tibe2 tangga tu jadi ceruuunn gile
pastu jalan2 lagi, cari entrance tak jumpe
duk pikir lagi, nak jumpe Shake dah lambat ni
pastu lalu satu acara ape tah
tibe2 Audi muncul
baling ape tah kat saye
kire die main baling batu sembunyi tangan la gitu
pastu cakap2
pastu saye cari2 entrance tak jumpe langsung da
all i can see jalan yang sangat jaaauuuhhhh, luuuaassss
so, dek kerana pikir Shake dah lame tunggu
saye pun berlari2 sampai mengah
and terus terjaga!!!
sambil nafas tercungap2
perrgghhh!! memang penat
lame dah tak mimpi camtu..errkkhh!

Wedding BFF: Mrs Dhie & Mr Ezam {17.11.12}

0
COM

 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera! 
******************
now
turn untuk bff yang sorang ni, Dhie

******************
Dhie, saye tolong die buat hantaran..dua2 belah pihak
ade la jugak sumbangan untuk die
harap sesangat die suke lah ritu
Amin
*
perjalanan jauh jugak ke Marang
drive sengsorang
tipu sunat kat mak kate ade kawan join
sorry mak
takut die risau >.<
malam sebelum kenduri tu kesian, tak dapat nak tolong banyak
migrain menyerang sebab drive lame sangat
*
first time sampai kat rumah Dhie :)
*
then pagi tu
tunggu Kak Ros siap..lameee sangat.hehe
sampai2 je terus kene sergah suruh buat hand bouquet 
1st time buat kemaen laju
hahahaa :D
gune pun ape yang ade je
ki3
*
ok2
enough dengan tulisan
meh
meh kite tengok gambor2 nye.hehhee!
oh! lupe..wedding Dhie pun saye pengapit :D
takyah drive g masjid
sentiasa disisi Dhie
aaaa giteww :)
ye..Dhie maintain cool disitu :D
saye pun duk sebak2..tapi maintain cool
Alhamdulillah
sweet kan?
lovely!
pose-wajib-ade ke ape ni..no komeenn.hahhaa ;D
from Dhie to Ezam :)
from Ezam to Dhie :)
saye kene paksa duduk skali.kuangg3..gelabah kauu.haaa :D
kek yang sedap..tapi extra sweet sikit.tapi SODAP! :)
kan da kate ..sodap kek ni! marvelless!
and
ooo yahh..i'm looking for mr right iaitu imam sepanjang hayatku :)
pencatat
orang 1st tau yang rasmi
kembang hidung
hahahhaa :D
wakil untuk kawan2 jauh :)
**************************
Alhamdulillah.
went well semuanya
tinggal sorang je lagi, Liez
jengg3
saye wish Dhie & Ezam bahagia sampai ke akhirnye, sentiasa dilindungiNya & dapat anak comel2.amin :)
**************************
ni belakang tabir kisah hantaran sikit :)
ooo laaa..takde pulak gambor.nanti lah update pasal alkisah hantaran k
till then :)