bungabunga

3
COM
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

kembali berbunga. mohon bunga ini terus mekar seadanya. amin

Maher & Opick

2
COM
Alhamdulillah.
akhirnye semalam saye dapat jugak beli CD Maher Zain! ki3.sekian lame.
before ade je, cume yang cetak rompak, abang ipar kasik..hahaahaa
semalam actually cari CD Bigbang..tapi takde yang latest, so beralih kepada ini..
plus beli Opick nye CD..BEST!!!
Abang Maher nye 29.90 + Opick nye 25.90 =55.80

tak mahal pun..untuk hati :)
Photobucket

tengok Abang Maher


ni Abang Opick

Ustaz cool! ;')

0
COM
salam.
heeeee ;)
Ustaz ini saye 1st kenal time tengok 30minit Ustaz Don dekat AlHijrah 114
kakak rumah saye la yang asyik duk crite pasal Ustaz ni..taknak lepas show die
*****
Ustaz Don Daniyal Don Biyajid!
dengan cara selambeerr & cool beliau sangat le memikat hati.
tengok la tak caye ;D
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

most faveret pic! sejuk hati tengok.
Photobucket

nila program die..tengok jangan tak tengok! ;)
Photobucket

and saksikan ini..
semoga Ustaz Don terus sukses! and terima kasih dari hati untuk segala usaha Ustaz Don..
semoga diberkati dan dilindungi Allah selalu.
InsyaAllah

Underworld Awakening

2
COM
salam. hello3!
semalam saye dapat tengok ni! finally~
hehe
bli on9, so sampai lambat pon tak kesah
*****
OOSSSEEEMMM! as expected.
Kate Beckinsale did a very god job!! ;)

Photobucket

ade hero baru!! tteehhheee ;D
David (Theo James)
xla ensem sangat tapi style..kuang3! ;D
Photobucket


*****
nasib la semalam..
belah kiri tanjaatt lebih, ade je scene tikam2, putus2, mesti bergegar kerusi die, siap macam die plak yang kene tikam ~.~"
pastu yang belah kanan plak..agaknye 1st time tengok 3D nye..
macam2 kerenahh..huuhhhuu

The Viral Factor

2
COM
salam. good morning. ohayoo!
semalam rushing2 g mid sebab nak kejor nak beli hadiah kawen membe.
and jugak nak kejor beli tiket movie.ki3.
sampai kul 9> la.
nak tengok underworld tapi sold out kul 9:40pm.so,malas nak tunggu movie laen yang makin lambat,
tengok cite ni, kul 10:10pm
*****
The Viral Factor

actor die, abang cool & abang ensem.

*****
saye suke tengok cite ni, sebabnye macam pelbagai budaya ade..time start tu kat Jordan x silap, suare azan 1st dengar. good2!
tapi tak berapa good sebab still orang Islam yang buat2 bom bagai..naaaa,u knoe lahh..
then, buat kat Malaysia..i wonder, macam mane lah scene kat kl sentral tu saye boleh terlepas!
production started in March 2011..how come saye boleh x sedor..saye sokmo ade kat site kat kl sentral koott..
aaaaa..geram je time tengok tu..
tapi ossemm jugak la cite tu..
macam 1st je cite saye tengok yang berani buat pecah2 dinding bagai kat pavillion, kl sentral..
tapi tak tau la kott2 ade cite laen yang penah buat saye tak notice ke kan..
demmm! kalau x dah boleh bergambor ngan abang cool dah ;D
well..abang ensem pon penah jadik saye nye faveret la long time ago..zaman budak2 ;D
*****
tengok lahh! best la action2 die..
ade certain time yang abang ensem-nicholas tu menangis2 keluar hingus..baeekkk punyaa!!
then die ade terrrrkeluar bunyi srroott2 macam piggy tu..
kureng macho skett..ki3..
*****
time kuar je panggung..sume chinese yang kuar.. 1Malaysia! tibeee ~.~"
*****
tapi all in all..best2!!

congrats!

3
COM
Alhamdulillah.
ramai kawan2 SEMSAS yang dah bertunang & bakal melangsungkan perkahwinan.
my bff Dhie
Bella & Kure
Uya yang dah nak kawen 05/02 nanti
Ziema & Kutoi
Faiz & Edzam
Adli
G-Ha
sape lagi..and ramai lagi.
Alhamdulillah.
nak jadi mommy pun..
my bff Shake
Zila
Jannah
E'an
Alhamdulillah.
semoga diberkati Allah selalu.
tumpang gembira untuk korangss!! ;)
*****

Allahu Akbar ;')

0
COM

Subhanallah Subhanallah ;'(

0
COM

mimpi

2
COM
orang kate..mimpi ni tak elok ngat diceritakan kat orang..ye idok..
tapi ni mimpi yg ni sangat tak boleh blahh..
tah macam mane si adam ni boleh masuk mimpi gue malam tadi..kalau nyanyi2 tak kesah, ni dengan berkain pelikat..mau tak gelak time bangun tido..hahahaa ;D
Photobucket
..and someHow, someone pon masUk jugak dalam Saya punye mimpi laSt nite, tAk terpikIr pasal sape2 puN semalam..hahhaa..
mimpi yang paling pelik..
ade dalam 1 rumah yang sangat ossemm designnye..dengan skali ngan mimpi fah-ren aka viva orenku hilangnye..mau tak tersedu..hahhaa


*****
today masuk opis, banyak koje ooiii!
tanjattt tengok cabinet ni roboh!
kesian copier tu..iisshhkk3!
Photobucket

marie

0
COM
penat!
*
rehat!
*
Subhanallah
*
Alhamdulillah
*
AllahuAkbar!
*
;)

trial

0
COM

salam sejahtera.

saksikanlah kerje part time gue yg 1st..haha

one of fren to my fren punye project.

from empty layout, sy ditugaskan untuk;

  • design layout.
  • render layout.
  • site plan.
ini untuk dimasukkan ke dalam brochure, salah satu condo di cheras lah.
tadaaa..ini le site plan nye..

Photobucket

tak penah2 saye buat design condo..
just research kat tenet camne brochure condo, camne basic layout condo..

after 3 kali revised..
tadaaaaa! ini lah hasilnye..
ade 3 unit..
tengok le..
*****

UNIT A

Photobucket

UNIT B

Photobucket

UNIT C

Photobucket

from yokohama to hiroshima

0
COM
ahaaaahaaii!
semalam otw balik rumah, singgah carefour kat area umah kejap
then nak stat kete...... xleh idupp..
mau x gelabah..
lalu menyusahkan la kakak2 rumah den..Kak Dayah & Kak E'a..
disertai rombongan penuh lagak gaya dari kengkawan Kak E'a - Hamjo,Ali,etc..thanx korang!!
then alih,mekanik ni jgk power dengan bateri & spana beliau..
*****
Photobucket

Jumaat 13/02/2012..tamat la wirayat yokohama..lalu diganti dengan Hiroshima..
penting ye kawan2 date ni..tak pasal2 nanti stuck kat jalan..bahaya!
*****
saye memilih bateri basah atas nasihat abang saye, Abe Ej..
Razip kate bateri kering, Nojie pun kate bateri kering..TQ..tapi...
saye menurut kate Abg sy lah..hahaa ;D
*****
bateri (RM185) + servis(RM30)= RM215#
fffiiuuuuu~
*****
bateri kering RM195..
Photobucket

Photobucket

skang bukan maen tajam lagi bunyi enjin..yela..dpt jantung baru la katekan ~.~"
simptom bateri nak kong dah banyak kali jadi da..bile stat je macam nak taknak die idup..tapi tula,'jap2 lagi la tengok'..haaa..kan da tersadai..
*****
mekanik a.k.a Joe ini juga menasihatkan agar mengisi ayaq bateri time before start enjin (memang lah..ok.lulus)..
*****
akhir kata, jagalah 'kaki' anda..kalu tak,tak lepas berjalan! hahha

Subhanallah ;'(

0
COM


Gajah Putih!

0
COM
halu3..
saye tak update pun pasal trip ke Bangkok ritu kan..
ok la..here's the story..huhhhuuuu~
Photobucket

landing time!!! hai Thailand!
Photobucket

tu dia..ketibaan delegasi2, dari tanjung tualang, klang, manjalara, setiawangsa, gombak and damansara..
Photobucket

tempat kami menginap..THANK YOU very much Sean! ;)
Photobucket

Photobucket

ooppss!! Jeremy! ;)
Photobucket

ini temple2 yang kitorang tengok..tapi nak ingat nama failed..hahhaa..wiki pon, ade yang takde gambo..so, tengok lah! ;)
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Wat Benchamabophit
Photobucket

Photobucket

haa..kat cni pon ade belacan tau! nyum3! nilah tempat makan paling best kat bangkok! hhahahaa..
Photobucket

girllss!
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

mase nak checkin tu, ade mase lagi sejam lebih..Nissa & saye decide mau massage! hahhaa..amek Thai massage punye..500baht/RM57..
memang best..krraappp3 lah pinggang haku kene karate..hahahaaa
tapi memang lege..kaki yg agak2 krem tu pun boleh jadi seperti sedia kala..cheewahh!
Photobucket

k..bubbye!
Photobucket

*****
paling saye takleh lupe insiden dimane sorang mat saleh ingatkan saye pelacur ~.~"
time tu kat street tepi2 building lahh..
aiyyaa..time tu Nissa, Razip n Kak Nana ade jauh kat belakang, so, saye tunggu kat 1 simpang ni..
then lalu lah sorang mat saleh..tinggi, berut buncit, beruban..senyum, saye ingatkan die tourist cam saye jugak la..
then saye reply senyum die..
die jauh jalan kedepan, toleh kat saye, senyum..saye pun senyum lagi..
jauh lagi kedepan, die toleh lagi, and senyum lagi..saye pun senyum dengan errrrrr..
dah rase laen macam, nyorok belakang gerai..pandang2 bawah sebab dah gerun..
bile pandang je atas, mak aiihh..ade kat depan mate..tanjaatt boboi (tapi time ni takde nak tanjat2 boboi dah,memang rase nak kojoi dah..hahahaa,menggeletar cheq)..
"are you waiting for someone?"
"yahhh, my friends"
"boyfriend?"
"yupp! (dengan penuh konfiden)..boyfriend & girlfriend"
"ooo..i'm waiting for you" (dengan muke gatai)..
(mak aiii..time ni, memang la dah istighfar banyak2. geletaq tangan uiiihh) sambile senyum2 ketar..
"hahhh! there's my friends"

sambil terkinja2 lari kat Razip, Nissa n Kak Nana..
syukurlah diorang tibe time yang betul..aduhaii..
diorang kate, trend baru, pilih pelacur bertudung ~.~" duhh! x masuk akal btui mat saleh ni..huhhu
*****
Bangkok ni bandar yang bersih! in term of sampah sarap sume tu la..
x expect langsung diorang akan sebersih tu..bersih tapi ade habuk la, still xleh lawan Japan ;D
macam KL jugak, tak jauh beda..cume kalau malam tu, agak bahaya skett..
barang2 tuuutt dijual secara terbuka..pinorr mate..haha
*****
k..thank you Bangkok!
*****
and tak lupe THANK YOU very much for tuan punya camera chantekk! Shake! ;)