C2

0
COM
hadiah untuk mak! hee (: harap2 la die suke..ala2 tepon lame die jugak..
tepon die dah rosak! ~.~"

Photobucket Photobucket

Bella & Kure's

0
COM
Alhamdulillah.
Bella & Kure
telah selamat bergelar suami isteri 26/05/2012 di Masjid Negeri, Shah Alam.
and sandingnye di rumah Bella, 27/05/2012 di Seksyen 17, Shah Alam.
jadi Fye Schumacer jap semalam..
panjang cerita..tapi takpe.
Alhamdulillah sharp2 sampai.
dah la tekejot tengok John! haahhaaha..
sorry John.
*
meh tengok pic nikah & sanding diorang.
color baju cantik! sweet!

Photobucket
semoga kekal abadi!
Photobucket
lovely!
Photobucket
perfect!
Photobucket
nice Bella! (:
Photobucket
eceeeeecee ;D
Photobucket
cantik!

Photobucket
pelamin yang sweeeeeett sangat!
Photobucket
happy for both of u!
Photobucket
ini tompok & petak.penyeri hidupku! (:
Photobucket
kawan2 yang kite sayang (:
Photobucket
boyssss

Rimas dengan soalan

0
COM
makin hari makin rasa rimas dengan orang yang banyak tanye..
*
bile tengah iron baju - "fye tengah buat ape tu?"
bile tengah tengok tv - "fye tengah buat ape tu?"
bile nak sidai kain - "fye tengah buat ape tu?"
daaaaaaaaa~~
*
and bile pagi2, jangan tanye soalan dengan saye pliz..nak bercerita, cerita je..jangan tanye2..rimas
*
kalau pegi keje lambat sikit,"tak keje ke rini?","cuti ke rini?", "eh,skang kul brape?", pastu nak paksa2 orang bangun plak..i got my own alarm lahh! rase nak jeriiitt je..
*
lately, saye berdepan dengan orang yang sarcastic & sinis! pape jelahh..malas layan.banyak mende lain yang lagi penting nak saye fikir.
kadang susah..jadi baik, kene tindas..jadi jahat kang satu hal
bile kite kesiankan orang, ditindasnye kite..what to do?


Erieka Sofea

0
COM
Isn't she adorable!
Photobucket
mau  kupicit2 aje! ;)
Photobucket
epic!
Photobucket
stylo!
Photobucket
nak mintak cubit! ;D
Photobucket
mulut2! ~.~"
Photobucket
dusshh3!

Photobucket
alololoooloo!

Photobucket
sweet!
Photobucket
hey sweetie! :)
Photobucket
mulut tu, mulut
Photobucket
lovely!
boleh usha this cute lil girl disini! (:

kita ini makhluk-Nya

0
COM
Salam sejahtera.
based on post  saye yang ni, saye suggest sape yang dapat mimpi2 macam ni cepat2 la jumpe Ustaz before it's too late.
Ustaz perubatan Islam tau! (:
InsyaAllah, lebih baik kite mencegah sebelum terjadinye something yang lagi teruk.
berdoa padaNya, kuatkan diri! jangan lemah k.
ade surah2 yang kene amal, later saye letak sini yep.
yakinlah padaNya, berserah padaNya. sesungguhnya, pada Dia sajalah yang kite kene takut k! (:
*
TQ very much to beloved sis, Kak Nana (:
*
untuk malam ini, mari dengar2 kan (:


tengok-tengok

0
COM
salam sejahtera! (:
tadi dengar kat radio, pasal annoying stuff yang jadi time tengok wayang!
ahhaaah!
that's why la saye suke sangat tengok movie sorang2.
haha.tak yah nak plan bagai,tak yah nak tunggu2.
dulu, time Shake ade, tengok la jugak ngan die. dengan die, ok je tengok. after die jauh, dah jarang saye tengok movie dengan orang. selalunya sorang lah.
  • time tengah khusyuk tengok, tetibe mencelah nak cite pasal bf ke, kawan ke, jangan harap saye nak layan.
  • kalau cerita action2, jangan nak jerit2.nak tendang2 kerusi..hahahaha.teringat time tengok cite Congkak mase diploma dulu. ade la mamat2 duk belakang kitorang. time hantu tibe2 muncul, "pant*t pant*t pant*t!!!" sambil tendang2 kerusi saye. adoyai! kemon lah, kate nak tengok. hahahaha ~.~"
  • time tengah tengok, jangan gatal nak cerita pasal sape yang berlakon tu, tak dilayan ye.hahahaa
macam tu jugak time tengah tengok tv
  • jangan nak duk bising. time iklan lantak lah nak bising pun.
  • jangan sibuk nak cite biodata pelakon tu.
  • jangan sibuk nak join nyanyi everything. ye, saye tau awak tau lagu tu ~.~"
  • tengok berita, jangan nak mengulas sangat eh. yang tu bias la, ape lah..fuuu
bukannya saye tak suke tengok ngan kawan2 ke ape. entahla. jadi annoying.
*
tengok movie, saye berdua2 dengan bukan kaum sendiri rasenye ade la 2 kali je.hahahahaa! 1st one memang kawan, yang 2nd rase regret pun ade (should follow my instinct tak payah gi.tapi tula..atleast tau kan ;))
**
saye tak kisah pun tengok ramai2 ke sorang2 ke, as long as jangan kacau saye time tengah tengok tu OK jaaahh..haha

Ji Yong

0
COM
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Mimpi

0
COM
Salam sejahtera!
wowww! today saye rase sangat lega! dunno how dunno why.
something happened at office after lunch tadi..HAHAHAHAHAA
1st time ever saye kena jerit, kena tengking but no tears came out..BBOOO! wahahahaa!
my PM said, "maybe awk tak salah, dats why"..
i don't want to jot further pasal mende ni..involves so many things..politics, talam 2 muka, back stabbing etc..
i'm very disappointed..yet at the same time..KESIAANN.haha
how come laa..come on! fuuu~ susah..bile dah try nak buat baik, dibalas "LIKE I CARE"..so, kimbab lah keennn~
ok..yang penting saye lega today. those yang dekat ngan saye, tau la ape cite nye..
i love Kak Nana, Nissa, Aidil, Kak Maz, Cik Intan..but then....sampai bile kaann..
dunno how nak tinggalkan Kak Nana & Nissa lah..

**********
ok lah..berbalik kepada tajuk kite pada hari ni ye kawan2..
saye ade banyak mimpi yang pelik2.mimpi2 ni lah yang paling saye ingat..mula2 saye sangka mainan tidur, mainan syaitan etc..
tapi Kak Nana kate, "baik pegi check dgn Ustaz".. (x_x)

antara mimpi2 saye yang pelik adalah:
  • time saye Form 5, dah lights off..saye mimpi, saye dapat rumah baru.saye akan berpindah dengan adik saye lah, Shakepot..then,rumah tu macam smart home..bile tepuk tangan, lampu pasang, kipas bagai..then, round rumah, tetibe datang sorang nenek.."nak, marilah duduk dengan nenek.nenek tinggal sorang je.". mule2 muka nenek tu elok je (muka orang tua biasa). saye refused, saye kate "TAK NAK!". then nenek pegang tangan saye, paksa saye ikut die, "marilah nak, nenek sorang je ni.". tiba2 muka die bertukar jadi kerepot gile and tiba2 terpacul one by one budak kecik yang kulit muka diorang meleleh macam lilin tu tapi kaler hijau..so, tangan nenek tu still tarik tangan saye. saye rase dah sehabis kuat saye try nak bangun and jerit mintak keluar la dari mimpi tu..baca ayat Qursi bagai tapi tak dapat keluar dari mimpi tu..then, dah lama sikit, baru dapat keluar, terus jerit kat adik katil sebelah suruh pasang lampu, "PASANG LAMPU, CEPAT!!". then adik tu pun terpinga2 lah gi pasang lampu..saye tak dapat tidur sampai la ke pagi..
muke nenek tu takdela camni. tapi sape yang tengok cite ni tau la macam mane ngerinye nenek ni.ala2 ngeri camni la nenek dalam mimpi saye tu ~.~"

  • masa diploma, saye penah mimpi saye pregnant. dalam mimpi tu, saye tak penah buat or ape2 la yang seangkatan dengannya..tau2 je dah pregnant..lepas tu, selang seminggu or dua minggu, saye mimpi saye melahirkan baby...and selang beberapa hari, saye mimpi menyusukan baby tu..saye punye perasaan,honestly geli tapi rase macam nikmat sebab dapat baby.. then masa degree (selang setahun lebih)..saye mimpi lagi, baby saye dah besar, dalam 2/3tahun macam tu.tengah main2 kat tempat macam water park. saye tanye ramai orang, ade yang kate mimpi ni dapat rezeki banyak, ade kate ade gangguan jin etc. Wallahualam~
sekadar gambar hiasan
  • mimpi ni saye tak ingat bile jadi..satu kawasan taman perumahan baru, saye round2 situ. mula2 dalam group ramai2 tapi last2 saye tinggal sorang. pastu tiba2 anaconda datang serang ~.~" ..then saye lari kuat2 hati. pastu saye jumpe tempat yang tersorok. seakan2 mimbar tapi bukan..sebab takut punya pasal, saye menyuruk kat dalam tempat tu. lepas je anaconda tu blah, saye jengukkan kepala, and saye nampak kaca2 cantik warna-warni. and alangkah terkejutnya saye, rupanya saye dalam gereja! tempat saye menyuruk tu adelah tempat father2 diorang bagi speech! Ya Allah..terus saye istighfar and terbangun dari tidur.
  • sekadar gambar hiasan
  • time saye kecik2 dulu, setakat saye ingat..saye selalu mimpi saye ade kat satu tempat yang sangaaaaaaat lapang.saye je ade kat situ..mimpi ni sangat berulang-kali,sebab tu saye ingat.
  • pastu saye selalu mimpi saye ade kat tempat tinggi2..jatuh dari tempat tinggi2..lubang la, bangunan la..macam2..dah tak larat nak taip situasi mimpi sebenornye.hahaha..sebab banyak kali dah mimpi pasal ni.
***********
saye amat berharap semua mimpi ni adalah mainan tidur..ooppss! japp..ade satu lagi mimpi ni..sangat menusuk kalbu.saye mimpi time bulan puasa..suasana dalam mimpi tu masa tu sangat kusam and sedih..sebab, saye mimpi pasal hari arwah abah saye meninggal dunia. suasana sama, yang berbeza adalah saye, saye dah dewasa..kalau yang real dulu, time tu saye Darjah 2. ok. dah siap kapan semua, arwah abah diletakkan di atas para, saye sedih gile sampai kering air mata. then, sekelip je mata saye, saye nampak mayat arwah abah saye tak cukup kain kapan..terkoyak sana-sini. tiba2 api keluar dari para tu, sikit2 lama2 jadi banyak and saye tak berenti menangis and cakap,"kurangkanlah, kurangkanlah"..and tiba2 arwah abah bangun sambil kibas2 kate, "eh! rimaslah" then trus berlalu..mimpi ni paling pelik! and adik saye Shakepot pun sebenarnye mimpikan arwah abah kami time yang sama.tapi cerita yang berbeza, die kate die mimpi arwah abah menangis..
 
 
and last! mimpi ni...iishh3.jadik masa saye mula2 abeh belajar degree dulu, duk rumah ape lagi, csi-desperate housewives etc..then saye mimpi mike (DH) tu suami saye, saye tak ingat sangat camne, tapi rasenye ade saye tulis kat post before ni..lame dulu.haha..then suami saye keje, macam mana tah, horatio (csi miami) and mac (csi NY) datang carik mike..HAHAHAHA.apeee tah mimpi ni..
************
(sambung balik)..saye amat berharap semua mimpi ni adalah mainan tidur..saye takut actually if ade ape2..InsyaAllah takde apa2, Allah sentiasa ada disisi saye..Amin! ;)

Safe

0
COM
so, lepas tu, saye tengok la Safe.
time ni saye dah memang mengantuk tahap gaban.
so, ade la scene yang nak last2 tu saye termiss.
ternganga tidoq..hahahaa ~.~"
*
honestly, Jason Statham ni memang ganas abeeess.
haha.
saye first tengok die time Transporter tu.
 awesome!

Photobucket

jalan cite boleh agak camne.tapi OK la action2 die.thumbs up!

The Lady

0
COM
Salam sejahtera!
Semalam ade book cite Safe,kul 1030pm. then, petang around 0500pm pegi submit docs to client kat Axiata. malas nak redah jam balik office, so, decide nak balik terus. tapi nak menunggu kul 1030 tu kemaen lame lagi.
so, decide nak tengok cite ini, The Lady.
Before, saye ade notice la pasal Aung San Suu Kyi.
tapi saye tak penah nak tau detailnye.
motif saye tengok cite ni pun sebab nak tau siape die sebenarnye, ape storynye. to be honest, saye ingatkan die ni jahat.my bad..sorry.
majoriti dalam hall time tu semua chinese.hee
Honestly, Dato' Michelle Yeoh memang sesuai bawak watak ni. charisma die..perrghh! 5star!
..first time saye dengar bahasa Burma ~.~"
*
towards the end movie tu, time die tak dapat tengok husband die nazak tu, sangat la menyentuh hati..ffuuu~ (macam biasa la, meleleh)..fuuu~
what more can i say, cite ni based on true story and such a new info for me..well done! LIKE IT!

Photobucket
 

ni scene yang ada dalam trailer tu. Dato' Michelle Yeoh sangat le comel cakap Burma. heehe
 
 

Dragon

0
COM
  Photobucket Photobucket 
  Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket
Photobucket
  Photobucket

Tunang my dear Nojie! ;)

2
COM
Alhamdulillah..another 'sebak' story for me ;')
congrats to my BFF, Nur Aziah Abd Aziz.
Alhamdulillah.
*
tarikh nikah 10.11.12
NICE!
*
Happy for u dear! muuahhx! ;)
semoga dipermudahkan urusan hendaknya.
Amin!
Photobucket
lovely!

Photobucket
tu diaaa ;)

Photobucket



Photobucket
love!
Photobucket
dengan aktress!  ;)
Photobucket


Photobucket

 
Photobucket
tu diaa..nak kawad ka? hehe ;)