jodoh

1
COM
salam.
sudah lame tak menulis yaalll.
terpanggil untuk menulis.sebab..ade mood.sebab..life less busy now.wawawaawahh! #heaven
*
lagi 14hari genap 26 tahun..dah lepas umur sunnah Nabi untuk berkahwin, 25 tahun.saya baca kat mana tah ritu..
well, nak dipendekkan cerita..umur dah meningkat.orang duk tanye2 lah bilenye bilenye..
bile saya kate takde calon, tak percaya..kate saya memilih. memang la saya memilih.semua orang kot..
saya memilih seseorang yang bisa menjadi imam saya hingga akhir hayat saya.tu je.
suruhan Allah,memang lah..kita semua amalkan..yang extra2 pahala tu, mesti lah nak pimpinan jugak kan. InsyaAllah.
*
'Ya Allah, temukanlah aku dengan jodoh yang Kau pilih'
tu je doa yang membuatkan saya takde rase ketinggalan ke, ape ke..yelah.kawan2 dah anak 2 3 macam tu. saya ni kawen pun idok lagi.
seriously, after dengar doa tu.terus hati kata..it's ok.bila tiba masa, ade lah tu..dah memang belum masanya.
fahamilah :)
*
last month, i met someone..yang tak malu..yang tak cover macho..yang tak segan nak buat baik..yang tolong saya angkat barang..yang berkeras nak solat dulu walaupun kawan merengek lapar. Alhamdulillah. tegas. baik. kelakar.
*
tapi..jumpa.jumpa jela.
memang suka..tapi tak semua yang kita suka akan suka kita semula..tak semua boleh redah macam tu je..semua ketentuan Dia.
mula, kalau ikutkan hati..dengan tak malunya saya approach dia. tapi..memikirkan orang itu dan orang ini..dan siape diri ni..
saya menyerahkan semua pada Dia.
*
so, saya teruskan hidup..kenal batas2 yang ada. menjauhkan diri jika perlu.
semua itu kerja Allah..kita, selagi ada akal, teruskan beramal, teruskan berdoa.
bila tiba masa..InsyaAllah.

pahala seorang perempuan bertambah selepas berkahwin..siapa tak nak kan?

oyasumi! :)



G-DRAGON 2013 WORLD TOUR : ONE OF A KIND in Malaysia

1
COM
finally~

These are the ticketing details for G-Dragon's concert in KL:

Ticket prices:
  • Cat 1 (VIP): RM588 (with complimentary autographed poster)O-M-GDragon!! >.<"
  • Cat 2 (Premier Rockpit): RM488.
  • Cat 3 (Fixed Seating): RM388.
  • Cat 4 (Free Standing): RM188.

Ticket launch details:
  • Date: 11 May 2013.
  • Time: 10am - 5pm.
  • Venue: Fahrenheit88 Shopping Mall.


unfortunately..somehow..i feel that i'm not going..no idea why..probably right now i have to save my money to buy new phone (to replace my 'banyakragam' BB)..
eventho i've been waiting for this moment like forever..but, i've to resist. i'll pass..
i would like to go..seriously, but i want the vip sit.mmuaahhahahaa..in order to have that seat, i must be in the front line during the ticket launching..buuutt, i'm just so fobia/trauma/etc.. 
previously, not a good start for me..so, i bet this time would be the same..oh nooo~ paranoia~~~
*
so..to my beloved G-Dragon..ganbatte ne!! it such a great thing to have you in Malaysia..honestly, i really would like to see you in person (terus pengsan!)..someday..
you are the most talented superstar that i've ever known..keep it up!! love ya! (:
*
those who'll be attending this concert..happy for you! enjoy!! 
swwwaaggggg~

G-Dragon: One of A Kind Concert 2013, Malaysia

3
COM
O-M-Gdragon!!!
nervous!
*22June2013*
please oo please.
i don't want this to happen again..such a stressful and horrible experience.

G-Dragon: ganbatte!!

0
COM
die dah start world tour die!
 
really
are
one
of
kind!
頑張って!

appreciation

0
COM

sejuk hati skeettt >.<"
*****
sorry la..too much gambor2 die ni, pasal die..
i'm running out of time..nanti den dah tua2 tak seswaiiii nak minat gileerr kat die as i do right now..hahaha :)
rasenye 'F' tu stand for FYE lah kann...
erkkk! lari laju2 :D
dalam box tu ade hadiah utk die..tapi tak tauuuu la bile akan sampai kat tangan die..hahahhaa
*****
k
bye! :)

sayangku

0
COM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera! 
*****
time to sleep la rasenye..
tadi top-up tido da lame rasenye.
takpe..save energy untuk esok & luse..fuuu~
meh la tengok sayang2 saye.
rindu dahh! >.<"

おやすみなさい!

*****
اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

fyecious: hantaran & banner

0
COM

 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera! 
*****
seperti dijanjikan as my previous post
inilah ceritanya..hehe :)
*****
ni 1st time saye buat hantaran untuk dua2 belah pihak.
before, buat 1 hantaran je untuk Pudin to Shake.
cake telekung! hehe
*****
time first2 buat tu..confuse gile.tak caye tanye Dhie..hahahaa
untuk belah lelaki..belah pompuan..ffuu~
entah ape je la yang saye confuse kan sangat..hahahhaa
ok..meh tengok dari Ezam to Dhie dulu k :)
saye beli bunge2 & barang2 tu semua dekat Semua House, Masjid Jamek.
*****
Ezam to Dhie
*****
now dari Dhie to Ezam pulak.
memandangkan dari belah lelaki ke belah pompuan dah agak heavy, so, saye buat dari belah pompuan ke lelaki agak light2.
*****
Dhie to Ezam
*****
tengok la bersepah tak bersepahnye..
ade lagi gambo, tapi tuu la..tah manee >.<'
*****
ni banner diorang.
tapi ade technical problem, so, tak dapek le dipublishkan yang ini.hehee
*****
ok..tu saje kirenye untuk cerita hantaran & banner ini..hehhee :)

fyecious: 1st trial

0
COM
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
*****
makin banyak gambor nak delete, makin banyak la post update..
ok je la kan..layaann~
*****
ni trial saye la..dulu penah buat jugak, tapi sikit2 je..
this one, baju untuk jadi bridesmaid Pee&Wani.
*****
mule nak suruh kakak saye buatkan.
tapi time tu anak 2nd die masuk hospital, die mengajor lagi..so, agak busy disitu.
mak saye pun busy jugak..ngan baju2 orang yang tak stop tempah.
so, saye dengan sukacitanya menekap, menggunting, mengagak and me- me- me- lahh.
*****
ni saye tekap dari blouse yang saye beli kat kedai rm12..hehe :)
untuk kain pulak, saye tekap dari kain yang saye suke pakai..ala2 duyung gitu..
dah siap potong2, jahit tepi mesti la kakak saye tolong..hehe
jenuh gak ekceli memikir nak potong-kene carefull-pikir elok2 betul ke tak etc.
orang patut 1st trial buat la baju kurung ke kan..ni idokk.issh3..kamikaze
time gunting-jahit lace-time semua2 lah..mak tengok sambil kate, 'hemmh,tah jadi ke tidak bajunye'.
hahhaaahaha..tukang jahit pro cakap camtu..cabaran tu!hahahaa :D
kakak saye merangkap senior tailor..tolong saye jugak, bagi advise potong lengan camne etc.
pastu dah siap leher bagai..mak tengok sambil gelak.
alih2 die yang alter kan leher tu..maklum lah, tukang jahit pantang tengok mende tak jadi elok kan..hahaha
saye kate, biarlah..leher tak nampak pun,pakai tudung kan..taaakk, die betulkan jugak.hahaaha..mak2
pastu kain pulak..jahit dari atas ke bawah ok la..jahit zip ok la..jahit cangkuk ok la..can be done..pastu time nak letak getah je,mule sloooww je.
pastu depan mak buat2 macam slooww gile lahh, buat2 memikir..hahahaa
last2 die tolong jahitkan getah..ki3
jahit lace agak tricky sket..
saye jatuh cinta betul dengan crystal/diamond nye button..nampak sweet.
sweet tak? hahha
yang lace kat pinggang tu..jahit mase malam tido rumah An before ke Perak esok paginye..hahha
ok tak?
for me..lengan/tangan saye tak brape sangat la.
kene improve lagi..hehehee
amateur gituuu :D
ni baju nampak beralun sikit.
kalau orang nak mintak tolong buatkan, saye tak berani lagi >.<"
tunggu nanti saye dah buat banyak baju saye, baru saye berani kot..hehe ;)
inilah wife&hubby nye
ok..enjoy gambar2 bawah ni..sweet kan weeoollss?! ayarrrkk :D
credit: An

credit: Pokok


credit: Pokok

credit: Saffa
credit: Saffa
credit: Saffa