terapi diri :)

0
COM
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
*****
hai hai hai!
penat sebenornye..tapi takpela..let's!!
*
ritu jalan2 mid jap..so,melilau laaa.
masuk je Speedy ni..terus laju je jalan menuju ke port ni.
buntang mate tengok.HAHA
kalo ikutkan hati laaa..iisshh3
nasib la den ni tak kayo! 

pastu tengok casing2 hp idaman ni..ya ampun~
comel bangat! 
walaopon hp nye xde lagi..motivation eh..untuk semangat kerja! :)

pastu..nampak pulaaaakk.
CSI x nampak..Leverage x nampak..
NCIS: LA x nampak..Criminal Minds x nampak..Covert Affairs x nampak..
..and so on
x.x'

saye actually ade rahsiakan something pasal kerja saye ni.
each of them tahu benda yang lain...lain..different maknenye
..untuk kebaikan semua pihak.
saye sudah tak tahan dengan simpati..risauti(risau)..macam2 lagi lah.
eh laaa..GD rupenye..macam cun je die pakai tudung..hahahaa.matilaahhh! x.x'
*
ni tadi berjalan dari Stesen U ke rumah.
dalam 20+minit jugak la.
reasonnye..saye malas nak tunggu bas, rammmaai gile orang..
reasonnye lagi..naek teksi pun, meter jalan padahal tak gerak pun (jem)..
so, better saye jalan kaki je.
2 in 1 tau! 
jimat+exercise gitooo
ye le..nak buang lemak.
orang suke konpius..
saye kate, "...nak buang lemak"
mereka kate, "ehh laaa,nak kurus ape nye lagi?"
haaa..nampak tak kat situ bezanya.
'lemak' ~ 'kurus'
saye pun bukan suke kurus..kerempeng.
saye nak buang lemak je..body fat..
hehheee
sampai rumah semput! haha..

*
ni angan balik rumah nak buat kerja ni..kunun  la.
buat sikit bunge telur ke..kunun la.
sampai tadi..mandi, solat, basuh baju, sidai, makan beger+air nyoor, solat, pastu..
exhausted!!
*
makanye..it's time lah.
lately kemaen saye tido around kul 10-11pm gitoo..
maybe sebab banyak berjalan saye rase.
dulu, gi keje naek kete..parking pun nak dekat2 ngan lift.
laaa ni naik tren..banyak berjalan! great! 1000langkah sehari..tak gitoo~
*
marilah same2 dengar melodi indah ni.
sesi terapi diri :)
nyaman~

emotionally tired

2
COM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
***

post ini tidaklah menuju kepada sesiapa..cume lately rase terganggu, tersentuh, terkilan..
semua ter ter lah..macam orang tua pulak nak tersentuh bagai..mood swing2 kot..hahahaa >.<
Manusia kan..macam2 pe'el..saye pun tak terkecuali :D
***
saye sangat terkilan & sebak bila orang pertikaikan kerja/diri saye.
dari zaman belajar kat SEMSAS, 'someone' + 'someone' yang pertikaikan saye dipilih ke Jepun..'pendiam camtu,macam mana ko boleh terpilih gi sane eh?'
saye mengerti, saye bukan lah student A1..kalau nak dibandingkan dengan list nama2 yang Sensei nak interview..saye jauh dalam kedudukan tersorot.
tapi diorang tak tau, disebalik nak interview tu, saye berjaga malam, hafal ape yang sepatutnye..diorang tak tau, saye utamakan interview tu dari final exam..saye utamakan interview tu dari exam besar Jepun (padahal dah banyak study)..
diorang tak tau, kepayahan pujuk mak nak bagi permission..
diorang tak tau, kehilangan wallet, kepayahan ke Alam Shah untuk taklimat, kepayahan buat passport, ke airport, etc..
pastu zaman kerja, lagi mencabar..
'baju u ni beli kat pasar malam ke?' (So what?!).
'..push to hard, tak productive mcm u'..etc
..seminggu mula start kerja..3malam stay up kat ofis..
x payah cakap pasal transportation time tu..
3bulan,tak tahan bayar public RM25+/day..beli fahren.
dah dapat fahren, datang awal before 0730am sebab nak parking luar, tak sanggup bayar parking mahal..kalo terpaksa parking dalam, 3jam skali turun parking..alih kete,masuk smule.
dicerca dimaki time meeting..kebetulan selalu lah sorang pompuan..
awal2 meleleh la..lama2,'saye tak deserve nak nanges atas kerja yang bukan salah saye.I've done my part'..cubit2 tangan sampai berbintat2 tahan marah..tapi muke tetap senyum kena maki.
Ke hulu ke hilir menagih simpati nak plot.
..and seterusnye, tak payah la saye cerite..too much to tell..tired already nak explain..
Explain pun....heemmhh~
2 tahun kerja..penat rase macam 20tahun..over kan..haha
When people suddenly told me I'm not a productive person..mule rase takde ape, lame2 pikir, baru sentap..I said 'it's ok'..deep down, saye sangat terkilan..
Bukannye fake atau whatever..just.kite nak jage friendship tu..biarlah kawan kite tu nak kate ape..janji die senang hati.
Orang selamanye takkan tahu kesusahan and kesulitan u..only u yourself yang tau..and Dia.
Nak mengadu kat orang pun tak guna..berserah kepada Allah adalah lebih baik. 
Dia Maha Mendengar, Maha Memahami..
Kadang2 kite accept/ask for forgiveness sebab kite lebih value kan friendship/relationship tu more than our own ego..walaupun sy amek ayat ni dari quote mane tah.but it's true..totally true.
Walaupun baru 25tahun 2bulan bernyawa atas muka bumi ni..tapi..
Saye..emotionally penat! Penat dengan mulut2 orang, pe'el2 orang yang emotionless..
Sakit hati, geram, Allah saje yang tahu.
Saye kuat, kerana Dia..kadang2,sekuat mane pun saye, terguris jugak..
Kalau lah boleh saye himpunkan Dhie, Shake, Liez & Nojie tepi saye setiap masa..syukur yang amat.
Saye beranggapan ini semua dugaan dari Allah..atas dosa2 saye, yang sengaja ataupun tidak.
'Janganlah kamu tangisi dugaan yang menimpa diri kamu, Allah akan membalas tangisan itu dengan 'hadiah' suatu hari nanti'
***
Sekian saje sesi emosi saye..
HAPPY BIRTHDAY untuk my lil bro, Abe.
***
"friendship is delicate as a glass, once broken it can be fixed but there will always be cracks”

Mimpi February

1
COM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
*****

well
bersempena dengan semangat as a job hunter ni..
maka ini lah motivasi nye
haaaa
wallpaper utk laptop..hp..semmme lahh!
hahhaa
biarpun lambaaaaat lagi baru dapat..it's ok lah
tak salah kan berangan
hahhaa
saye jeles n Din & Capang
tapi diorang bukan ade kaler titanium grey faveret cheq ni..hahha
InsyaAllah,pas settle hutang2, and mende2 sepatutnye..baru la berangan beli
sementara waktu, tiap kali lalu kedai samsung, masuk jela..pegang2,lepas gian
pppfft
*berangan2 jugak.kerja tak dapat lagi..hahahaa >.<*
doakan untuk interview saye..esok and InsyaAllah next week ke, next month ke
(tak boleh lari dr bidang ni..whattodo~)