appreciation

0
COM

sejuk hati skeettt >.<"
*****
sorry la..too much gambor2 die ni, pasal die..
i'm running out of time..nanti den dah tua2 tak seswaiiii nak minat gileerr kat die as i do right now..hahaha :)
rasenye 'F' tu stand for FYE lah kann...
erkkk! lari laju2 :D
dalam box tu ade hadiah utk die..tapi tak tauuuu la bile akan sampai kat tangan die..hahahhaa
*****
k
bye! :)

sayangku

0
COM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera! 
*****
time to sleep la rasenye..
tadi top-up tido da lame rasenye.
takpe..save energy untuk esok & luse..fuuu~
meh la tengok sayang2 saye.
rindu dahh! >.<"

おやすみなさい!

*****
اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

fyecious: hantaran & banner

0
COM

 السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera! 
*****
seperti dijanjikan as my previous post
inilah ceritanya..hehe :)
*****
ni 1st time saye buat hantaran untuk dua2 belah pihak.
before, buat 1 hantaran je untuk Pudin to Shake.
cake telekung! hehe
*****
time first2 buat tu..confuse gile.tak caye tanye Dhie..hahahaa
untuk belah lelaki..belah pompuan..ffuu~
entah ape je la yang saye confuse kan sangat..hahahhaa
ok..meh tengok dari Ezam to Dhie dulu k :)
saye beli bunge2 & barang2 tu semua dekat Semua House, Masjid Jamek.
*****
Ezam to Dhie
*****
now dari Dhie to Ezam pulak.
memandangkan dari belah lelaki ke belah pompuan dah agak heavy, so, saye buat dari belah pompuan ke lelaki agak light2.
*****
Dhie to Ezam
*****
tengok la bersepah tak bersepahnye..
ade lagi gambo, tapi tuu la..tah manee >.<'
*****
ni banner diorang.
tapi ade technical problem, so, tak dapek le dipublishkan yang ini.hehee
*****
ok..tu saje kirenye untuk cerita hantaran & banner ini..hehhee :)

fyecious: 1st trial

0
COM
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
*****
makin banyak gambor nak delete, makin banyak la post update..
ok je la kan..layaann~
*****
ni trial saye la..dulu penah buat jugak, tapi sikit2 je..
this one, baju untuk jadi bridesmaid Pee&Wani.
*****
mule nak suruh kakak saye buatkan.
tapi time tu anak 2nd die masuk hospital, die mengajor lagi..so, agak busy disitu.
mak saye pun busy jugak..ngan baju2 orang yang tak stop tempah.
so, saye dengan sukacitanya menekap, menggunting, mengagak and me- me- me- lahh.
*****
ni saye tekap dari blouse yang saye beli kat kedai rm12..hehe :)
untuk kain pulak, saye tekap dari kain yang saye suke pakai..ala2 duyung gitu..
dah siap potong2, jahit tepi mesti la kakak saye tolong..hehe
jenuh gak ekceli memikir nak potong-kene carefull-pikir elok2 betul ke tak etc.
orang patut 1st trial buat la baju kurung ke kan..ni idokk.issh3..kamikaze
time gunting-jahit lace-time semua2 lah..mak tengok sambil kate, 'hemmh,tah jadi ke tidak bajunye'.
hahhaaahaha..tukang jahit pro cakap camtu..cabaran tu!hahahaa :D
kakak saye merangkap senior tailor..tolong saye jugak, bagi advise potong lengan camne etc.
pastu dah siap leher bagai..mak tengok sambil gelak.
alih2 die yang alter kan leher tu..maklum lah, tukang jahit pantang tengok mende tak jadi elok kan..hahaha
saye kate, biarlah..leher tak nampak pun,pakai tudung kan..taaakk, die betulkan jugak.hahaaha..mak2
pastu kain pulak..jahit dari atas ke bawah ok la..jahit zip ok la..jahit cangkuk ok la..can be done..pastu time nak letak getah je,mule sloooww je.
pastu depan mak buat2 macam slooww gile lahh, buat2 memikir..hahahaa
last2 die tolong jahitkan getah..ki3
jahit lace agak tricky sket..
saye jatuh cinta betul dengan crystal/diamond nye button..nampak sweet.
sweet tak? hahha
yang lace kat pinggang tu..jahit mase malam tido rumah An before ke Perak esok paginye..hahha
ok tak?
for me..lengan/tangan saye tak brape sangat la.
kene improve lagi..hehehee
amateur gituuu :D
ni baju nampak beralun sikit.
kalau orang nak mintak tolong buatkan, saye tak berani lagi >.<"
tunggu nanti saye dah buat banyak baju saye, baru saye berani kot..hehe ;)
inilah wife&hubby nye
ok..enjoy gambar2 bawah ni..sweet kan weeoollss?! ayarrrkk :D
credit: An

credit: Pokok


credit: Pokok

credit: Saffa
credit: Saffa
credit: Saffa

Publika: Toilet

0
COM

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!
*****
mood nak post banyak2 dah datang.ayyyookk!
sebenarnye nak post gambor2..sayang nak buang camtu je.
so, upload sini then kat laptop boleh delete ahh..hehe :)
ni nak post pasal Publika, Solaris Dutamas.
dulu time keje Mt Kiara, selalu la gi situ..sekarang,jarang2 dah.
dah sesak skang.dulu takde la camtu..
Publika ni unik, macam2 ade..tak caye, tengok la sendiri.hehe.
saye paling suke tang toilet..cool gile!
tak sure ade brape side..tapi so far, saye baru pegi 2 side toilet..cool~
ni 1 side..gambo lame ni. dulu rase macam da snap full view mural tu. entah la sepah mane tah gambo ;'p
yg ni klako..nak snap unicorn ni,nak wassaap Syed,die suke unicorn..tak prasan,skali lelaki pegang anak tu rupenye Kevin Zahri..pastu lalu tepi,die ala2 macam fefeeling retiss gitu..erk,saye orang rabun..tak nampak orang jauh2..erk!
yang ni latest pic..
smart kan!!!!!!
women
men nye toilet..takut2 time ni snap.hahha..