jodoh

1
COM
salam.
sudah lame tak menulis yaalll.
terpanggil untuk menulis.sebab..ade mood.sebab..life less busy now.wawawaawahh! #heaven
*
lagi 14hari genap 26 tahun..dah lepas umur sunnah Nabi untuk berkahwin, 25 tahun.saya baca kat mana tah ritu..
well, nak dipendekkan cerita..umur dah meningkat.orang duk tanye2 lah bilenye bilenye..
bile saya kate takde calon, tak percaya..kate saya memilih. memang la saya memilih.semua orang kot..
saya memilih seseorang yang bisa menjadi imam saya hingga akhir hayat saya.tu je.
suruhan Allah,memang lah..kita semua amalkan..yang extra2 pahala tu, mesti lah nak pimpinan jugak kan. InsyaAllah.
*
'Ya Allah, temukanlah aku dengan jodoh yang Kau pilih'
tu je doa yang membuatkan saya takde rase ketinggalan ke, ape ke..yelah.kawan2 dah anak 2 3 macam tu. saya ni kawen pun idok lagi.
seriously, after dengar doa tu.terus hati kata..it's ok.bila tiba masa, ade lah tu..dah memang belum masanya.
fahamilah :)
*
last month, i met someone..yang tak malu..yang tak cover macho..yang tak segan nak buat baik..yang tolong saya angkat barang..yang berkeras nak solat dulu walaupun kawan merengek lapar. Alhamdulillah. tegas. baik. kelakar.
*
tapi..jumpa.jumpa jela.
memang suka..tapi tak semua yang kita suka akan suka kita semula..tak semua boleh redah macam tu je..semua ketentuan Dia.
mula, kalau ikutkan hati..dengan tak malunya saya approach dia. tapi..memikirkan orang itu dan orang ini..dan siape diri ni..
saya menyerahkan semua pada Dia.
*
so, saya teruskan hidup..kenal batas2 yang ada. menjauhkan diri jika perlu.
semua itu kerja Allah..kita, selagi ada akal, teruskan beramal, teruskan berdoa.
bila tiba masa..InsyaAllah.

pahala seorang perempuan bertambah selepas berkahwin..siapa tak nak kan?

oyasumi! :)