rindu

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته
&
salam sejahtera!

*****
dah lama gile tak update.
hidup walaupun tak kerja, amat pack. uruskan anak etc.
*****
rindu nak kerja.last company kerja ritu kat Wangsa Maju, tutup branch KL. time tu saya baru lepas pantang .ade la reason nya sendiri kenapa tutup branch KL. hehe :)
Emma, my ex-officemate kat Dubai skarang. keje branch sana. miss her so much!
rindu nak kerja. tapi masalah besar saya ni, TAK PERCAYA orang nak jaga Umar. macam mana tu..huhuuu.sebab tu la sampai sekarang tak kerja2. walaupun Umar dah setahun lebih. lagi lasak. kalau hantar orang jaga, saya tak tau macam mana.sebab kadang saya pun sampai nak stress jaga budak >.<"
rindu nak ade workstation sendiri.rindu nak ade officemate.rindu semua.paling rindu nak kerja DesignLogix.bukan kata nak kerja sana semula (i heard rumors..taknak cite ape.tapi i hope for the best untuk diorang.amin)..tapi rindu time awal2 tahun 2010-2012 ritu..so much memories yang tak boleh lupa.keje happy sampai tak nak balik rumah...haaaa :P
Cik Intan & En Shahril ajar saya banyak benda. dedahkan saya dengan macam2 benda yang saya tak expect & mungkin saya takkan dapat chance tu kat mana2. jasa diorang takkan saya lupa. 
skarang group wassap kehpochi dah takde.. ade group wondergirls je (Kak Nana , Nissa & Me)..group kehpochi tu ade arwah Totok. walaupun selalu gaduh ngan arwah masa kerja ritu,tapi kami semua jaga each other. that bonding yang saya rase takkan dapat kat mana2. bile gaji, sekali sebulan kami akan pergi tempat makan agak mahal.tak la mahal mana, meatworks lunch set RM10. paling mahal pun ole2 bali, RM35+ / set. enjoy sangat moment2 tu.
Raziff si kelam kabut, our PM. Syed si diva, our Designer. Kak Nana si sotong, our Office Manager/FF&E(material/supplier person) and macam2 lagi kerjanye. Nissa si adik manis, our Junior-always sweet, baik hati. Arwah Totok si annoying, our Designer - banyak cakap.bebel.makan jajan.tapi hati baik :) .Cik Intan always busy, our respective Managing Director-always ambik berat pasal staff, suka buatkan salad yang saya hardly nak telan.hihihihihi. En Shahril stylo,diva, our respective Design Director-always mengajar,always buat kelakar, selalu belanja makan (regretted the most bila last2 moment saya kat dlx, saya kinda disrespect him...there's another story yang mana saya ikutkan sangat cakap2 orang....) 
*****
tapi tu semua memories..experience yang banyak mengajar. sekarang, duduk rumah, jaga anak. dalam proses nak tunaikan impian yang lama dulu..insyaAllah.mudah mudahan Allah izinkan & permudahkan jalan. amin.
*****
walaupun serindu mana pun dekat kawan2 or kerja..hidup perlu diteruskan. impian kena dilaksanakan. InsyaAllah. 


arwah Totok bagi..saya. Nissa. Kak Nana
doa selamat
raya
      
Bangkok

No comments:

Post a Comment